Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται να έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 24 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό.

Σύμφωνα με το Thestival τα κρούσματα του κορονοϊού είναι τουλάχιστον 24, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να δηλώνει στο Μέσο της Θεσσαλονίκης: «γι’ αυτούς τους συναδέλφους γνωρίζουμε ότι νοσούν διότι εμφάνισαν συμπτώματα και μας ενημέρωσαν οι ίδιοι. Υπάρχει συρροή. Θετικοί στον ιό είναι και πέντε ασθενείς από την καρδιολογική».

Όπως λέει ο ίδιος, «αύριο θα είναι κλειστά κάποια χειρουργεία, καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Δεν γίνεται όμως, οι συνάδελφοι να μην μπαίνουν σε καραντίνα, να υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και να μην γίνονται τακτικά τεστ κορονοϊού στο προσωπικό των νοσοκομείων».

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, δήλωσε στο Thestival ότι «κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. H κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται κι εμείς ακολουθούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι μία δυναμική κατάσταση κι όλα μεταβάλλονται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook