Νέα μέτρα και αυστηρούς περιορισμούς θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης θα ζητήσει την συστράτευση των πολιτών στην προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός και να αποφευχθούν μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Σήμερα αποφασίζει για τα μέτρα ο Μητσοτάκης -Ποιοι τομείς θα επηρρεαστούν
Ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει σήμερα το πρωί τις οριστικές αποφάσεις για το εύρος των μέτρων που θα εφαρμοστούν στο σύνολο της χώρας σταθμίζοντας την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που πήρε αργά χθες το βράδυ, τα όσα συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και τον αντίκτυπο που θα έχουν στον προϋπολογισμό.
Για τους τομείς που θα μπουν σε «καραντίνα» προϊδέασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χθες ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις».

Τα μέτρα θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον περιορισμό αυτών των εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21.00 ή 22.00 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πηγές έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.

Ανακοινώνει και μέτρα στήριξης ο πρωθυπουργός
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει στο τηλεοπτικό μήνυμα του μόνο τα περιοριστικά μέτρα, αλλά θα αναφερθεί και στην οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από αυτά. Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας. Επίσης είχε επαφές με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων και τα περιθώρια που υπάρχουν για την ενίσχυση των συγκεκριμένων κλάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook