77 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε μία μέρα

Σε αριθμό ρεκόρ έφτασαν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, καθώς καταγράφηκαν 18.681 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η χώρα απέχει πλέον ελάχιστα από το όριο των 500.000 κρουσμάτων — έχουν καταμετρηθεί ως σήμερα 499.694

Το ίδιο διάστημα, 77 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φτάνει τους 10.349 νεκρούς.

Ποσό-μαμούθ στις γερμανικές επιχειρήσεις που θα πληγούν από το μίνι lockdown του Νοεμβρίου

Περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η έκτακτη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις οι οποίες θα κλείσουν κατά την διάρκεια της εφαρμογής του «μερικού lockdown» που αποφασίστηκε χθες, ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD) και ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU).

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους θα αποζημιωθούν για το 75% του τζίρου τους κατά το ίδιο διάστημα του 2019, ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις για το 70%.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει άρει τον κανόνα του «φρένου χρέους» της από την αρχή της πανδημίας, θα δανειστεί για το τρέχον έτος περί τα 218 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το πακέτο στήριξης της οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, το οποίο θα φθάσει τα 750 δισεκατομμύρια, αλλά υπολογίζει ότι δεν θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από τα ποσά που είχε ήδη ανακοινώσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook