Σε περιορισμό στο σπίτι τους ο ίδιος και οι μαθητές του

Ανησυχία υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος νέου κορωνοϊού σε καθηγητή φροντιστηρίου στην πόλη των Χανίων.

Η επιβεβαίωση έγινε την Πέμπτη και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο που ορίζει να τεθούν σε περιορισμό στο σπίτι για 14 ημέρες,, τόσο ο καθηγητής όσο και οι εννέα μαθητές του, όπως είπε στο Flashnews.gr o Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Τζανάκης.

Παράλληλα από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι συγκεκριμένοι μαθητές, ενώ δόθηκαν και οδηγίες για να υπάρχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση για αυτό το χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ στους μαθητές του καθηγητή, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Εάν τώρα, σε κάποιον από αυτούς γίνει το τεστ με πρωτοβουλία των γονέων του και βγει θετικό, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, θα ενημερωθεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας η οποία σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποφασίσει για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο σχολείο του.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί να κλείσει κάποιο τμήμα σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook