Επερώτηση του Περιφερειακού συμβούλου Κρήτης Γιάννη Μανούσακα Βλαντά.

Ο περιφερεειακός σύμβουλος της παράταξης "Κρήτη Μπροστά" Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς έκανε επερώτηση στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη σχετικά με "την θωράκιση της Περιφέρειας Κρήτης με αυξημένους ελέγχους και τεστ στις πύλες εισόδου του νησιού".

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Κύριε Περιφερειάρχη, 

Επανέρχομαι σχετικά με την πρόταση την οποία είχα καταθέσει , κοινοποιούμενη σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο στις 13 Μαρτίου 2020, όταν ήμασταν ακόμα στο ξεκίνημα της πανδημίας . Η πρόταση αυτή συγκεκριμένα αφορούσε την θωράκιση της Περιφέρειας Κρήτης με αυξημένους ελέγχους και τεστ στις πύλες εισόδου του νησιού. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, επανέρχομαι λοιπόν και ζητώ την δημιουργία ενός Κέντρου Ελέγχου Περιφέρειας Κρήτης, τμήμα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, 7Η ΥΠΕ Κρήτης, Αστυνομία, Λιμεναρχεία και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Με την συνεργασία όλων των άνωθεν υπηρεσιών προσδοκάται να δημιουργηθούν κλιμάκια ελέγχου στις πύλες εισόδου του νησιού, λιμάνια και αεροδρόμια, να διενεργούνται υποχρεωτικά, καθολικά και όχι δειγματοληπτικά τα λεγόμενα rapid test, να γίνεται καταγραφή των επισκεπτών και ως προς τον τόπο διαμονής τους. Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπίζονται και θα ιχνηλατούνται άμεσα οι φορείς COVID και τα πιθανά κρούσματα , ώστε να κρατήσουμε την Κρήτη COVID FREE. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η τουριστικής σεζόν φτάνει στο τέλος της και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο την εφαρμογή της πρότασης εξαιτίας του μειωμένου αριθμού επισκεπτών. 

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός Κέντρου Ελέγχου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό κόστος, καθώς πρωτεύοντα ρόλο έχει υγεία και η ζωή των συμπολιτών μας.