Το διαχειριστικό σχέδιο και τα έργα που θα προταθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης» 

Δείχνοντας πως η ασκούμενη πολιτική σε έναν Δήμο πρέπει ναι μπορεί να έχει συνέχεια,  το όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη για την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, το οποίο συνεχίστηκε από τον Τάσο Βάμβουκα, στοχεύει να ολοκληρώσει η νυν δημοτική αρχή με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη με σκοπό την μετατροπή των Αγίων Αποστόλων σε Μητροπολιτικό πάρκο του Δήμου Χανίων.

Σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων παρουσιάστηκε το διαχειριστικό σχέδιο για τους Αγίους Αποστόλους, παρόντων εκπροσώπων από τις δημοτικές παρατάξεις, εκπροσώπους φορέων και πολιτών.

Το σχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε προκειμένου να παρουσιαστεί και να εκφραστεί πρώτα η γενικότερη γνώμη και ίσως να προκύψουν και κάποιες επιμέρους αλλαγές.

Για παράδειγμα, ενώ το σχέδιο προβλέπει ένα υπαίθριο θέατρο 650 θέσεων, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε πως θα προταθεί η αύξηση της χωρητικότητας για περισσότερες από 1.000 θέσεις προκειμένου να αποτελέσει το βασικό χώρο εκδηλώσεων για το καλοκαίρι σε αντικατάσταση του θεάτρου της Ανατολικής τάφρου.

Σε ότι αφορά στην χρηματοδότηση, το συνολικό σχέδιο θα προταθεί για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών το οποίο αντικατέστησε τον «Φιλόδημο» και σκοπός, όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης, είναι το όλο έργο των παρεμβάσεων να γίνει συνολικά και όχι αποσπασματικά με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου τα τρία χρόνια, κάτι που εξαρτάται βέβαια και από την «ταχύτητα» των διαδικασιών που σχετίζονται με τις κρατικές υπηρεσίες.

Απο την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης ανέφερε πως η ύπαξη διαχειριστικής μελέτης επιβάλλεται απο την νομοθεσία και πως καθορίζει τις χρήσεις και τις βελτιώσεις των υποδομών. Θα ακολουθήσει η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης των οριστικών μελετών.

Δείτε εδω αναλυτικά τα προτεινόμενα έργα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook