Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Γόρτυνας βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή ενημερώνει πως ήδη έχει γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του νηπιαγωγείου ενώ όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του σχολείου θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος της νόσου Covid-19 στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Γόρτυνας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του νηπιαγωγείου, ενώ κατόπιν υπόδειξης του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο νηπιαγωγείο θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19.

Η δημοτική αρχή ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών και προχωράει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων».