Υλικές καταστροφές, τσουνάμι και τραυματισμοί οκτώ πολιτών από τα 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο – Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας κι ΕΜΑΚ στο νησί – Ισοπεδώθηκε η Σμύρνη

Τα ρολόγια έδειχναν 13:51 όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε στα ανοιχτά της Σάμου, με τα 6,7 Ρίχτερ να προκαλούν ευτυχώς μόνο τραυματισμούς και πολλές υλικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Αντίθετα, στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Σμύρνη, οι κακοτεχνίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τουλάχιστον 25 κτίρια, εκ των οποίων πολλά ήταν πολυώροφα και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι.

Το ακριβές σημείο που χτύπησε ο σεισμός είναι 17 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου και είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση εκτός από τις ζημιές δημιουργήθηκε και τσουνάμι.

Οκτώ τραυματίες – Εκτός κινδύνου
Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σάμου και άλλοι τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ενώ το ευτυχές είναι ότι δεν κινδυνεύει κάποιος εξ αυτών. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο διοικητής του νοσοκομείου, Σάμου Νίκος Στεφανής ανέφερε: «Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όχι σοβαρά, κυρίως με ορθοπεδικά προβλήματα. Εχουν ανακληθεί τα ρεπό και οι άδειες για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Έχουν πέσει σπίτια, αλλά μεχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για εγκλωβισμένους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook