Σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία προχωρά η Πανσπουδαστική ΚΣ στο σύλλογο Μηχανικών Ορυκτών Πόρων την Δευτέρα 2/11 στις 11:00 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή τους εκλεγμένοι με την ΠΚΣ ΜΗΧΟΠ, η ανακοίνωσή από το Πολυτεχνείο για αναβολή του εργαστηρίου στο μάθημα της γενικής χημείας για λόγους δημόσιας υγείας εγείρει ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των φοιτητών έναντι του κορωνοϊού.  

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Σε πρόσφατη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο eclass για το μάθημα της Γενικής Χημείας ανακοινώθηκε η αναβολή του εργαστηρίου για λόγους δημόσιας υγείας (δηλαδή εμφάνιση κρουσμάτων στο ίδρυμα). Βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές, δηλαδή την πεισματική άρνηση της Διοίκησης αλλά και της κυβέρνησης να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του εξαμήνου. Η διοίκηση του ΜΗΧΟΠ, του Πολυτεχνείου συνολικότερα, αλλά και η κυβέρνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμφάνιση των κρουσμάτων αυτών μέσα στην πολυτεχνειακή κοινότητα, καθώς τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία των φοιτητών και του προσωπικού του Πολυτεχνείου δεν είναι αρκετά σε σχέση με τις τεράστιες ανάγκες!

Σε μια περίοδο εν μέσω πανδημίας, όλοι οι φοιτητές βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με δεκάδες προβλήματα τόσο στις σχολές μας, αλλά και στη καθημερινότητα μας. Αγωνιούμε για το χειμερινό εξάμηνο, καθώς σχεδόν όλα μας τα μαθήματα και εργαστήρια γίνονται με τηλε-εκπαίδευση, χωρίς να εξασφαλίζετε πως με αυτή τη μέθοδο θα μάθουμε ολοκληρωμένα το επιστημονικό μας αντικείμενο ενώ τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και στην εξεταστική διογκώνονται, και πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτα ενοίκια ενώ δεν βρισκόμαστε στα Χανιά υπό τον φόβο ότι αν ξενοικιάσουμε δεν θα καταφέρουμε να ξαναβρούμε στέγη. Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα έχει να προστεθεί η αδιαφορία κυβέρνησης και διοικήσεως σχετικά με την υγεία μας απέναντι στην πανδημία. Και ενώ οι φοιτητές, αλλά και η νεολαία συνολικότερα, με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πολυτεχνείο για το εξάμηνο, τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση!

Χαρακτηριστικό είναι, πως ενώ ολόκληρος ο λαός και η νεολαία κατά την διάρκεια του lockdown έδειξε την ίδια υπευθυνότητα απέναντι στις υποδείξεις των ειδικών και σεβάστηκε τα μέτρα, με τεράστια οικονομικά βάρη να εναποτίθενται στους ώμους τους, κέρδισε πολύτιμο χρόνο ώστε η κυβέρνηση να καταφέρει να προετοιμαστεί για το δεύτερο αναμενόμενο κύμα της πανδημίας. Αντί όμως να χρηματοδοτήσει τα ιδρύματά μας μπροστά στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες, μοίραζε πακτωλούς χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ για την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, «δωράκια» σε εφοπλιστές μέσω φοροαπαλλαγών, χρηματοδοτούσε με ΠΝΠ τους καναλάρχες… Είναι, λοιπόν, επιλογή να μην παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για τους φοιτητές αλλά ανοιχτά για τους επιχειρηματίες! Τα Ιδρύματα συνολικά είναι απροετοίμαστα για τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας γιατί και πριν δεν ήταν οργανωμένα για να ικανοποιούν τις ανάγκες των φοιτητών!

Απαιτούμε:
• Εδώ και τώρα να παρθούν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.
• Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών σε όσους βρέθηκαν με την ασθένεια, και με ευθύνη του πολυτεχνείου να διατεθούν δωρεάν τεστ σε όλους τους φοιτητές και το προσωπικό που βρισκόταν στο ίδρυμα όλη την εβδομάδα.
• Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να γίνεται απολύμανση των αιθουσών.

Καλούμε σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Δευτέρα 2/11 στις 11:00 για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων! Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και θα γίνει σε ανοιχτό και αεριζομενο χώρο.

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο σύλλογο Μηχανικών Ορυκτών Πόρων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook