Οι ανακοινώσεις για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς και τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού μετατίθενται για το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσίαζε τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς την εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα ανέλυε τα υγειονομικά δεδομένα.

Μετά τον ισχυρό σεισμό τόσο το μήνυμα του πρωθυπουργού, όσο και οι ανακοινώσεις από τους κκ Σταϊκούρα, Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη θα γίνουν αύριο, σε ώρες που θα ανακοινωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή και ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των εστιατορίων και των λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις "πορτοκαλί” περιοχές. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να ανακοινωθεί ακόμα και ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, που ισχύει ήδη.

Πηγή: topontiki.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook