Οι πίνακες που ανάρτησε ο καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φίλιππος Βαλιανάτος.

Με ενδεικτικούς πίνακες που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, , ο Φίλιππος Βαλιανάτος αφενός αποτυπώνει τις καταγραφές από το σημερινό σεισμό Μw7.0 στη Σάμο , όπως τις κατέγραψαν σεισμολογικοί σταθμοί του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών, αφετέρου φανερώνει πώς αντιλήφθηκαν τα Χανιά το συγκεκριμένο, μεγάλο σεισμό στη Σάμο.

Διότι τα Χανιά, στην κυριολεξία “κατάλαβαν” με έντονο τρόπο, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο εύρος τους, τον συγκεκριμένο σεισμό!

Στην ανάρτησή του ο κ. Βαλιανάτος αναφέρει: 
Ενδεικτικές καταγραφές από το σημερινό σεισμό Μw7.0 στη Σάμο , όπως τις κατέγραψαν σεισμολογικοί σταθμοί του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών (που περιλαμβάνει και την Eδρα UNESCO on Solid Earth Physics & Geohazards Risk Reduction) τμήμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ HELPOS.

Επίσης χάρτης εδαφικής ισχυρής απόκρισης του αστικού συγκροτήματος των Χανίων από το δίκτυο επατυχυνσιογράφων που λειτουργεί το Ινστιτούτο εντός της πόλης των Χανίων.
H Επεξεργασία των δεδομένων έγινε από τον Ερευνητή του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών και μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τομέα Γεωφυσικής ΕΚΠΑ, Δρ. Γ. Χατζόπουλο.

Να σημειωθεί ότι για τα εδαφη στα Χανια, οι περιοχές με το κοκκινο σε σχεση με το μπλε χρώμα δεχθηκαν (τα κόκκινα) μεγαλυτερη επιτάχυνση, αρα ειναι πιο επιρρεπή σε καταστροφές, σε παρακείμενο σεισμό, σε σχέση με τα μπλε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook