Μία γευστική πρόταση για το τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλ. αρακάς βρασμένος
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
  • 5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2-3 αβγά σφικτά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
  • 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, κόβετε το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
  • Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
  • Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια.
  • Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη μαγιονέζα.
  • Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
  • Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.

Πηγή: newsbeast.gr