Τι αναφέρει στο Flashnews.gr βρεφονηπιοκόμος του σταθμού. H ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου.

Ως μια “υγειονομική” βόμβα στους κόλπους των Χανίων μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις που προκύπτουν σε δημοτικό παιδικό σταθμό στην Κίσαμο και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό Γραμβούσας.

Έχουν, ήδη από χτες, επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του σταθμού και πιο συγκεκριμένα σε μια εκπαιδευτικό και σε άλλες δύο εργζόμενες εκεί, που άπτονται με την καθαριότητα και την σίτιση των παιδιών.

Το γεγονός αυτό έχει πέσει σαν  “κεραυνός εν αιθρία” στην περιοχή, αφού στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό απασχολούνται δεκάδες μικρά παιδιά.

Να τονιστεί πάντως ότι ο παιδικός σταθμός είναι ήδη κλειστός από την περασμένη Δευτέρα (26/10), διότι,  ήδη, η εκπαιδευτικός (και υπεύθυνη του σταθμού) είχε εμφανίσει συμπτώματα (δέκατα, καταρροή, απώλεια γεύσης και όσφρησης) και επειδή δεν υπήρχε αντικαταστάτριά της δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την δεύτερη εκπαιδευτικό που εργάζεται επίσης, στον παιδικό σταθμό. Επειδή ωστόσο, τα συμπτώματα επέμεναν, η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ Covid το οποίο βγήκε θετικό, ενώ κάτι ανάλογο έπραξαν δύο ακόμα εργαζόμενες που επίσης αποδείχθηκαν θετικές στον κορωνοϊό!

Η δεύτερη εκπαιδευτικός στον παιδικό σταθμό έχει εμφανίσει κάποια συμπτωματα, βρίσκεται σε καραντίνα (όπως και οι υπόλοιπες τρεις) και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κάνει το τεστ.

Η δεύτερη αυτή εκπαιδευτικός του παιδικού σταθμού (βοηθός της πρώτης που είναι θετική) ήρθε σε επικοινωνία με το Flashnews.gr και αφού μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω μας τόνισε χαρακτηριστικά: “στο σχολείο τηρούσαμε όλα τα μέτρα πρόληψης. Το προηγούμενο 10ήμερο και πριν κλείσει ο σταθμός, τα περισσότερα παιδιά,αν όχι όλα, είχαν συμπτώματα γρίπης, με καταρροή,  πυρετό κτλ.. Είναι βέβαιο ότι εμείς οι εργαζόμενοι κολλήσαμε από τα παιδιά. Εμείς τηρούσαμε όλα τα μέτρα. Το αναφέρω αυτό για να μη θεωρηθεί ότι εμείς οι εργαζόμενοι κολλήσαμε τα παιδιά”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει διασπορά του ιού γιατί πλέον χρειάζεται ιχνηλάτηση στα περιβάλλοντα των εργαζομένων αλλά και των παιδιών, αλλά προφανώς και στα ίδια τα παιδιά.

Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ , αλλά και ο Δήμος Κισσάμου, από χτες.

Ο Δήμος Κισσάμου μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση αργά σήμερα το μεσημέρι που επιβεβαιώνει το γεγονός και αναφέρει τα εξής:

Ενημερώνουμε όλους τους δημότες μας ότι αργά χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τρία θετικά κρούσματα με COVID 19 στον Παιδικό Σταθμό Γραμβούσας. Ήδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας μετά από ενημέρωση για εκδήλωση ελαφριάς ασθένειας μέλους του προσωπικού, είχε ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας, για την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και όλων των δημοτών μας, καθώς και την αποφυγή επιπλέον διασποράς του ιού. 

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, οι οποίοι είναι και οι πλέον αρμόδιοι για τις περαιτέρω διαδικασίες και ενημερώσεις.

Από πλευράς του Δήμου, θα προχωρήσουμε άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο, σε απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, μετά και την ραγδαία εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώνεται με αριθμούς, αλλά και την εμφάνιση του στην περιοχή μας, ο Δήμος Κισσάμου θέτει σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του covid 19, σε ότι αφορά στην επισκεψιμότητα στους χώρους του δημαρχείου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Θα δημοσιευθεί εκ νέου σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Μυλωνάκης προσωπικά, καθώς και όλη η Δημοτική αρχή, συνιστούν σε όλους μας ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των αυστηρών μέτρων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν. Η χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη από όλους μας και παντού. Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους μας, συνιστάται να μείνουν προστατευμένοι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Αν διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας και ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των επιστημόνων, θα καταφέρουμε να ανακόψουμε την διασπορά και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας με βάση πάντα τις υπάρχουσες συνθήκες.

Το βέβαιο είναι ότι ο παιδικός σταθμός έχει τεθεί σε καραντίνα και είναι άγνωστη πλέον η επαναλειτουργία του, έως ότου φυσικά, αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook