Ένας νέος Σουμάχερ μεγαλώνει στην Κρήτη και ήδη στα 13 του χρόνια βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Φόρμουλα 1.

Πρόκειται για τον Ηρακλειώτη Αλέξανδρο Δαριβιανάκη, μαθητή Γυμνασίου, που από τα τέσσερά του είναι λάτρης της ταχύτητας και… ιππότης της ασφάλτου.

Ο Κρητικός ραλίστας στα οκτώ του πήρε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία «μίνι καρτ αυτοκινήτου». Τα επόμενα χρόνια αποσπά διεθνείς διακρίσεις στις πίστες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου κ.α.

Δηλώνει φανατικός οπαδός του παγκόσμιου πρωταθλητή Σουμάχερ και όνειρό του είναι να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 1 και να αναδείξει διεθνώς τη χώρα μας.

Προπονήσεις

Ο Άλεξ, όπως τον αποκαλούν στο εξωτερικό, ανήκει σε ιταλικό σύλλογο και κάθε μήνα πηγαίνει από την Κρήτη στην Ιταλία για προπονήσεις, ενώ, όπως λέει, είναι ήδη υπό την επίβλεψη ομάδας της Φόρμουλα 1.

Όμως πριν από την ανώτατη κατηγορία ο μικρός πρωταθλητής του… βολάν, με βάση τους κανονισμούς στα 16 του χρόνια, θα μεταπηδήσει από την κατηγορία καρτ αυτοκινήτου στη Φόρμουλα 3 και θα γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

«Μου αρέσουν πολύ οι αγώνες και στόχος μου είναι να διακρίνομαι συνεχώς και να φτάσω στη Φόρμουλα 1. Είναι το όνειρό μου να πετύχω και να αναδείξω τη χώρα μας διεθνώς», λέει στο «Έθνος» ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης.

Ο νεαρός αλλά και ο πατέρας του, Διογένης, ζητούν τη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ο Λίβανος και η Πορτογαλία, βρίσκονται στο πλευρό των αθλητών τους.
«Με καλή προετοιμασία και στήριξη ο Αλέξανδρος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Έχει τις δυνατότητες.

Στο… βολάν ο Αλέξανδρος μυήθηκε σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών από τον πατέρα του αλλά και τον οικογενειακό τους φίλο Μάνο Δημητρίου.

«Ήμουν τεσσάρων χρόνων όταν πήγα για πρώτη φορά με τον πατέρα μου σε μια πίστα λίγο έξω από το Ηράκλειο. Τότε ξεκίνησαν όλα. Το καρτ που μπήκα για πρώτη φορά σε συνδυασμό με την αίσθηση της ταχύτητας ήταν τα στοιχεία που με κέρδισαν. Από τότε δεν έβλεπα τη στιγμή να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάω στην πίστα και να τρέξω» λέει στο «Έθνος» ο 13χρονος ραλίστας.

Σε ηλικία επτά ετών πήρε το δικό του καρτ και έκανε προπονήσεις, ενώ το 2005 μπήκε με διακρίσεις στις αγωνιστικές πίστες. Στα οκτώ του χρόνια διακρίθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά η χαρά του ήταν απερίγραπτη, όπως λέει, όταν ένα χρόνο μετά διακρίθηκε ανάμεσα σε 100 παιδιά από όλον τον κόσμο.

«Για τις επόμενες δύο χρονιές θα πρέπει να συνεχίσω να πηγαίνω πολύ καλά ώστε να ενταχθώ στη Φόρμουλα 3.

Έχει ήδη συμφωνηθεί να φύγω από τη σημερινή μου ομάδα στην Ιταλία και να πάω σε μία άλλη, που στηρίζεται από την αντίστοιχη της Φόρμουλα 1, που ενδιαφέρεται για μένα »  λέει για τα επόμενα βήματά του ο Αλέξανδρος.

Του Μάνου Κοκολάκη
ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook