Έληξε η απόσπασή του και μετά από 10 χρόνια αναμενόταν η επιστροφή του στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου – Αφέθηκε ελεύθερος ύποπτος για την επίθεση

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του Χανιώτη ιερέα που δέχθηκε πυρά από όπλο το απόγευμα του Σαββάτου στη Λυών της Γαλλίας. Ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης από την Κίσαμο, χτυπήθηκε με δύο σφαίρες την ώρα που έκλεινε την πόρτα στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Θεοτόκου.

Μετά από τα χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη ο 52χρονος πατέρας δύο παιδιών, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη» για να κρατηθεί στην ζωή.

Το Tlife ήρθε σε επικοινωνία με την μητέρα του Έλληνα ιερέα η οποία μίλησε για το γιο της που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Έχει φύγει για την Γαλλία ο δεύτερος γιος μου και πηγαίνει να τον δει, να μάθει για την κατάστασή του. Έφτασε μόλις στη Λυών, δεν έχει πάει ακόμα στο νοσοκομείο. 

-Τι  μαθαίνετε για την κατάστασή του; 

Αυτό που μάθαμε και μας είπαν οι γιατροί είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Χειρουργήθηκε του έβγαλαν τις σφαίρες και η κατάσταση του είναι σταθερή, στην εντατική.

-Η σύζυγος του τι σας είπε; 

Και εκείνη δεν ήξερε να μου πει τίποτα. Ο γιος μου έχει δύο παιδιά 13 ετών και 7 χρονών, κορίτσι και  αγόρι αντίστοιχα. 

-Ισχύει ότι ο γιος σας θα επέστρεφε στην Ελλάδα;

Ναι θα επέστρεφε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα, στην ενορία του στη Μητρόπολη Κισάμου.»

Ο Δημήτρης Κακαβελάκης, εξάδελφος του ιερέα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως «τον περίμεναν» αφήυνοντας να εννοηθεί πως υπήρχε ενέδρα, ενώ επεσήμανε πως επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα μετά από τόσα χρόνια στην Γαλλία.

Αφέθηκε ελεύθερος ο ύποπτος που είχε προσαχθεί για την επίθεση

Στο μεταξύ, ο άνδρας που είχε συλληφθεί χθες ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Ελληνορθόδοξου ιερέα Νικόλα Κακαβελάκη στη Λιόν, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

“Κανένα στοιχείο” δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση, εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τα πυρά που δέχτηκε ο ιερέας, σε άλλη συνοικία της Λιόν. Επάνω του ωστόσο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook