Πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό Νέων Ανδρών αναδείχτηκε ο Ιάσονας Κορδούτης του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.

Ο 20χρονος Αθηναίος αθλητής του ΟΑΧ έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο κλειστό Ελευσίνας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Μπόσκοβιτς του Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου.

Στον τελικό με αντίπαλο τον Γεράσιμο Πετρή, έπειτα από ντέρμπι στο πρώτο σετ, που κατέληξε με 13-11 στον Κορδούτη, ο αθλητής του ΟΑΧ έφτασε στην τελική επικράτηση με 3-0 (11-5 και 11-8 τα επόμενα σετ). Να σημειωθεί ότι ο Κορδούτης έχασε μόνο ένα σετ στο πρώτο του ματς κόντρα στον Αλαρούπι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην πορεία του στο ταμπλό ο Κορδούτης από τη βάση του ταμπλό είχε bye στον 1ογύρο και στους «32» νίκησε τον Μανώλη Αλαρούπι της Καβάλας με 3-1 σετ. Στους «16» κατέβαλλε τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο της Κορωνίδας Γαλατσίου με 3-0 σετ, στην 8άδα τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη από τα Ταταύλα με 3-0 και στην 4άδα τον Ζήση Δουκέρη ξανά με 3-0!

Στις νέες γυναίκες έπειτα από έναν τελικό με σασπένς και ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις η Μαλαματένια Παπαδημητρίου νίκησε με 3-2 την Ελισάβετ Τέρπου.

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ιάσονας Κορδούτης (Ο.Α. Χανίων)
2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)
3. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου)
-. Ζήσης Δουκέρης (Φοίνικας Πειραιά)

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3.Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)
-.Ιωάννα Γερασιμάτου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook