Η Kate Bingham τους έδειξε τη λίστα με τα εμβόλια που μελετά η αγγλική κυβέρνηση, ώστε να ξέρουν πού να βάλουν τα λεφτά τους

Την παραίτηση της Kate Bingham, επικεφαλής της κρατικής επιτροπής της Αγγλίας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ζητούν και μάλιστα άμεσα πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι της χώρας.

Η διεύθυνση του Vaccine Taskforce, μια υψηλόβαθμη και πολύ ευαίσθητη θέση στην οποία την όρισε ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, μοιράστηκε απόρρητα κρατικά ντοκουμέντα με αμερικανούς επενδυτές, σε ένα online συνέδριο με ατομική συμμετοχή 200 δολαρίων.

Η 55χρονη Kate Bingham μιλούσε στο συνέδριο Women’s Private Equity Summit, που διοργάνωσε η Falk Marques Group, όταν έδειξε στους αμερικανούς επενδυτές τη μυστική υποτίθεται λίστα με τα πιθανά εμβόλια που μελετά και παρακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση, ώστε να ξέρουν πού πρέπει να επενδύσουν τα λεφτά τους.

Η Bingham πέρασε μία ώρα συζητώντας για τη στρατηγική των Βρετανών αναφορικά με την πανδημία σε ένα online συνέδριο για λίγους και εκλεκτούς που διοργάνωσε η επενδυτική εταιρία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Εκεί ήταν που παρουσίασε η επικεφαλής της επιτροπής για το εμβόλιο την πλήρη λίστα με τα εμβόλια που παρακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση, δίνοντας μια καλή εικόνα στους επενδυτές για τις μελλοντικές κινήσεις τους.

«Δεν έχουμε απαραίτητα υπογράψει συμβόλαια με όλους αυτούς ακόμα, τους έχουμε ωστόσο όλους υπό σκέψη», είπε στο συνέδριο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι «Sunday Times». Αρκετά από αυτά τα σκευάσματα ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να επενδύσει το αμερικανικό κεφάλαιο.

Η Bingham, σύζυγος υπουργού, τοποθετήθηκε στο νευραλγικό πόστο τον Μάιο από τον Μπόρις Τζόνσον, διατηρώντας ταυτοχρόνως την υψηλόβαθμη διευθυντική της θέση στην SV Health Investors, ένα επενδυτικό κεφάλαιο από τη Βοστόνη που μετρά 2 δισ. δολάρια σε επενδύσεις φαρμακευτικών εταιριών.

Όσο για τη Falk Marques Group, που διοργάνωσε τη σύσκεψη, την προλόγιζε στην εκλεκτή της πελατεία ως «σεμινάριο που δεν χάνεται», λέγοντας με νόημα πως η Bingham «είναι μεγάλος γνώστης των πολυπλοκοτήτων της ανάπτυξης ενός εμβολίου».

Εκπρόσωπος πάντως της κυβέρνησης έσπευσε να την υποστηρίξει, θεωρώντας πως ό,τι έγινε, έγινε στο πλαίσιο των καθηκόντων της…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook