Χάος πριν λίγες ώρες στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Τρομοκρατική επίθεση έγινε πριν τρεις ώρες περίπου στο κέντρο της Βιέννης – Αυτόπητης μάρτυρας περιγράφει τι έζησε

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η επίθεση ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε 3 περιοχές στο κέντρο της πόλης με την πρώτη να ξεκινάει στην κεντρική πλατεία Stefan Platz, όπου σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Flashnews.gr, εκείνη την ώρα υπήρχαν εκατοντάδες κόσμου. Εκεί ενας άγνωστος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο, όπου άρχισε να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις σε κατάσταση πανικού. 

“Μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς αρχίσαμε να τρέχουμε να κρυφτούμε. Πυροβολισμού ακουγόντουσαν σε διάφορα σημεία, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Αρχικά προφυλαχθήκαμε σε ένα μέρος και στην συνέχεια τρέξαμε στο σπίτι μας. Λίγη ώρα φύγαμε από την περιοχή, ενώ η αστυνομία μας έκανε έλεγχο στην διαδρομή. Ολο το ιστορικό κέντρο της πόλης γέμισε με αστυνομικους.  

Σύμφωνα με το protothema.gr στόχος ήταν και η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ένας δράστης ανατινάχθηκε, ενώ υπάρχουν αναφορές για 3 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ, ενώ την πληροφορία για πολλούς δράστες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, ο οποιος τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρομοκράτες.  Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πριν την επίθεση κρατούσαν ομήρους σε γειτονικά καφέ και εστιατόρια, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

Το κέντρο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο εσπευσαν πολλές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες. 

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται δύο αστυνομικοί να καταδιώκουν τους δράστες, ενώ ο ένας αστυνομικός πέφτει στο έδαφος από τους πυροβολισμούς των τρομοκρατών. 

Σύμφωνα με το αυτόπτη μάρτυρα, η εικόνα ήταν πραγματικά σοκαριστική. “Οι αστυνομικοί καταδιώξαν τον τρομοκράτη και εκείνη την ώρα αυτός άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος τους, όπου οι σφαίρες του βρήκαν τον αστυνομικό. Δεν ξέρουμε αν πέθανε, ήταν πραγματικά τρομακρικό και σοκαριστικό. Μετά από λίγη ώρα φύγαμε από το σπίτι μας για άλλη περιοχή”. 

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αυστρίας παραμένει ανεξέλεγκτη, η Βιέννη αυτή τη στιγμή ζει τον τρόμο. Η αυστριακή αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρησή της στην καρδιά της πόλης, στην Ίνερε Στατ. 

Με αναρτήσεις της στο Twitter η αστυνομία ζήτησε να μην διατυπώνονται «φήμες, κατηγορίες, εικασίες», ούτε να ανακοινώνονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για θύματα. «Αυτό δεν βοηθά καθόλου», τόνισε.

Με άλλο μήνυμα, που αναρτήθηκε σε πολλές γλώσσες, οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από όποιους πολίτες έχουν βίντεο από τα γεγονότα να μην τα ανεβάζουν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά να τα δώσουν στην αστυνομία ώστε να την βοηθήσουν στο έργο τους. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς της πόλης δεν σταματούν πλέον στην Ίνερε Στατ, μέχρι νεωτέρας.

Ο τρομοκράτης φαίνεται να συναντά στο διάβα του έναν περαστικό και δεν διαστάζει να γυρίσει και να τον εκτελέσει εν ψυχρώ. Στη συνέχεια, φεύγει αλλά φαίνεται να επιστρέφει και να τον πυροβολεί και πάλι, παρά το γεγονός ότι το θύμα ήταν πεσμένο στο δρόμο.

Δείτε βίντεο από τα ειδησεογραφικά δίκτυα με τους τρομοκράτες να πυροβολούν αθώους πολίτες:

με πληροφορίες από το protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook