Η πρωτοβουλία πολιτών ζητά απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΧ και τον δήμο Χανίων

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος θέτει ζήτημα για το νερό που αντλείται από τουλάχιστον τρία αντλιοστάσια στο Ακρωτήρι με στόχο να προμηθευτεί νερό το Χωρδάκι.

Από τα 120.000 κυβικά νερού, οι κάτοικοι καταναλώνουν λιγότερα από 50.000 με αποτέλεσμα η Πρωτοβουλία να διερωτάται πού καταλήγουν τα υπόλοιπα 70.000 κυβικά νερού.

Δείτε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος:

“Στο Χωρδάκι της δημοτικής περιφέρειας Ακρωτηρίου το νερό για τα σπίτια φτάνει από μακριά. Χρησιμοποιούνται τουλάχιστον τρία αντλιοστάσια με τελευταίο αυτό στο Μουζουρά, που σημαίνει ότι το νερό για να φτάσει εκεί κοστίζει ακριβά στη ΔΕΥΑΧ, δηλαδή σε όλους μας.

Υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι από τα περίπου 120.000 κυβικά νερό που αντλούνται ετησίως, οι κάτοικοι του Χωρδακιού καταναλώνουν λιγότερα από 50.000. Μένει δηλαδή άγνωστο που πάνε τα περίπου 70.000 κυβικά νερό ανά έτος.

Επειδή οι αριθμοί αυτοί είναι ιλιγγιώδεις για το διψασμένο Ακρωτήρι, η δημοτική μας παράταξη στις 29 -09-2020 κατέθεσε γραπτά σχετική ερώτηση στη ΔΕΥΑΧ:

1. Πόσα κυβικά νερό φεύγουν ετησίως από το αντλιοστάσιο του Μουζουρά προς το Χωρδάκι;

2. Πόσα κυβικά τιμολογούνται ετησίως στο Χωρδάκι;

3. Θέλουμε να πληροφορηθούμε τις ποσότητες αυτές για όσα χρόνια υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα. Συνεπώς συμβαίνουν δύο τινά:

1. Η ΔΕΥΑΧ δεν γνωρίζει να απαντήσει. Δηλαδή δεν κρατά στοιχεία κατανάλωσης σε κάθε αντλιοστάσιο ή δεν κρατά τους λογαριασμούς του ρεύματος ή έχει χάσει αυτά τα στοιχεία (από χαρτιά και υπολογιστές).

2. Η ΔΕΥΑΧ δεν θέλει να απαντήσει. Γνωρίζουν που πάει το χαμένο νερό και δεν το αποκαλύπτουν.

Ωστόσο, και οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι διοικητικά, νομικά αλλά και πολιτικά προβληματικές. Ας αναλάβει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χανίων τις ευθύνες του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook