Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι»

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Βιέννη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι. Παρόλα αυτά, δεν έδωσε σχετικές αποδείξεις, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

Το κείμενο συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Δημοσιεύτηκε, επίσης, ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος -μόνος του μπροστά στην κάμερα- ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το χτύπημα και οι συλλήψεις

Έναν άνδρα, ύποπτο για τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, συνέλαβε στην πόλη Λιντς η Αυστριακή Αστυνομία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση ORF.

Το συγκεκριμένο άτομο, που χαρακτηρίστηκε ως ισλαμιστής, οδηγήθηκε έξω από ένα σπίτι φορώντας χειροπέδες από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς, ανέφερε η ORF και πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν συνδέεται με τις χθεσινές επιθέσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Παράλληλα, δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ της Ελβετίας (κοντά στη Ζυρίχη), στο πλαίσιο των ερευνών, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της η τοπική Αστυνομία.

«Από τις έρευνες κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, σε συντονισμό με τις αυστριακές Αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία του Καντονιού της Ζυρίχης.

«Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες Αρχές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook