Η πόλη ερήμωσε μετά τα μεσάνυχτα, με λίγους που το ξέχασαν και πήραν το πρόστιμο στα  πολλά μπλόκα της αστυνομίας – Δείτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο 

Περίεργη και ίσως λίγο τρομακτική  ήταν η εικόνα των δρόμων στην πόλη των Χανίων λίγο μετά τα μεσάνυχτα τις Τρίτης προς Τετάρτη, πρώτη νύχτα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:00 μέχρι τις 5: 00 το πρωί και στις περιοχές που έχουν ενταχθεί σε Επίπεδο Α – Επιτήρησης.

Και μπορεί και τα Χανιά να είχαν βιώσει την καραντίνα την περασμένη Άνοιξη αλλά τότε οι περιορισμοί στην κυκλοφορία είχαν ισχύ για όλο το 24ωρο.

Τώρα, ενώ οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα (φορώντας βέβαια μάσκες) καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ξαφνικά την νύχτα είναι υποχρεωμένοι να κλειστούν στα σπίτια τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Την πρώτη νύχτα της Τρίτης η αρχή έγινε από τα καταστήματα εστίασης και γενικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία, στις 23:30, άδειασαν τα τραπεζοκαθίσματα και κατέβασαν ρολά, με εξαίρεση όσες επιχειρήσεις λειτουργούν με διανομή στα σπίτια (εννοείται πως απαγορεύεται η διανομή ποτών με αλκοόλ).

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι δρόμοι της πόλης άδειασαν ενώ σε καίρια σημεία τοποθετήθηκαν συνεργεία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. (τα γνωστά μπλόκα). 

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, το συνεργείο με επικεφαλής τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Γιάννη Βλαχάκη βρέθηκε αντιμέτωπο με αρκετούς οι οποίοι κυκλοφορούσαν με τα οχήματά τους.

Κάποιοι είχαν μαζί τους έγγραφη ή σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό, την σχετική βεβαίωση με την οποία μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, αλλά μέσα στο πρώτο μισάωρο, υπήρξαν και περίπου πέντε οδηγοί οι οποίοι είπαν είτε πως το είχαν ξεχάσει, είτε πως δεν το γνώριζαν και «εισέπραξαν» το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οι έλεγχοι αφορούν και πεζούς στους οποίους επίσης βεβαιώνεται πρόστιμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook