Έσκαψαν τον δρόμο πριν από περίπου ένα χρόνο για έργα ομβρίων, όμως πέρασε ένας χρόνος και ακόμα να αποκατασταθεί το οδόστρωμα – Αναμένεται εργολαβία σύντομα για την ασφαλτόστρωση του δρόμου δηλώνει ο δήμος

Πρόκειται για μια γειτονιά και έναν δρόμο που βρίσκεται κάθετα στον κεντρικό οδικό δίκτυο που οδηγεί από Αλικιανό προς Κουφό και έχει μείνει εδώ και περίπου έναν χρόνο χωρίς άσφαλτο.

Στον συγκεκριμένο δρόμο όπως και σε άλλους, ο δήμος Πλατανιά προχώρησε σε εργασίες ομβρίων υδάτων. Μετά το τέλος των εργασιών ο σκαμμένος δρόμος δεν ασφαλτοστρώθηκε γιατί επρόκειτο στη συνέχεια να γίνουν στην περιοχή άλλες εργασίες αντικατάστασης του συνόλου των δικτύων ύδρευσης του Αλικιανού με νέο αγωγό. Για τον λόγο αυτό δεν υπήρχε νόημα να ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο και στη συνέχεια να τον ξανασκάψουν για να τον ασφαλτοστρώσουν και πάλι στο τέλος όλων των εργασιών. 

Οπότε υπήρξε υπομονή και από τους κατοίκους μέχρι να ολοκληρωθεί και το δεύτερο έργο αυτό της ΔΕΥΑΒΑ. Μόλις ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της ΔΕΥΑΒΑ οι κάτοικοι περίμεναν να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου τους.

Όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμα με αποτέλεσμα κάτοικοι να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εδώ και περίπου έναν χρόνο έχουν μείνει χωρίς δρόμο.

Μάλιστα στην τελευταία κακοκαιρία στα Χανιά, ο δρόμος σκάφτηκε από τη βροχή και τη διάβρωση τόσο πολύ που παρουσίαζε την παρακάτω εικόνα.

Με τα πολλά συνεργείο ήρθε απλώς και έριξε χώμα όχι όμως άσφαλτο

Σε επικοινωνία που είχε το Flashnmews.gr με τον δήμαρχο Πλατανιά, ο κ. Μαλανδράκης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η εργολαβία αποκατάστασης της ασφάλτου των δρόμων που είχαν σκαφτεί για την υλοποίηση των έργων ομβρίων αλλά και ύδρευσης. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Ο δήμος έκανε έργα ομβρίων υδάτων που είχαν να γίνουν εδώ και 30 χρόνια. Κάναμε έργα ύδρευσης με συνολική αποκατάσταση του εσωτερικού δικτύου του Αλικιανού, το έργο συνεχίζεται με τον κεντρικό αγωγό που φτάνει στον Φουρνέ και φέρνει και φρέσκο νερό. Το κεντρικό δίκτυο το αντικαθιστά ο εργολάβος ως αυτοτελές έργο. Η δε αποκατάσταση των στενών και των δρόμων στους οποίους έγιναν έργα και ομβρίων και ύδρευσης, θα γίνει με καινούρια εργολαβία που ήδη ο δήμος έχει δρομολογήσει και θα εκτελεστεί στο προσεχές διάστημα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε έργα ομβρίων, να φτιάξουμε τον δρόμο, μετά να τον χαλάσουμε για να κάνουμε έργα ύδρευσης και μετά να τον ξαναφτιάξουμε. Κατανοώ την ταλαιπωρία των κατοίκων, όμως το επόμενο διάστημα θα γίνει η ασφαλτοστρωση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook