Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Ζαριφόπουλο & τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Β. Διγαλάκη

Τους Υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 05/11/2020 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργου Φραγκιαδάκη, των αντιδημάρχων, Τάσου Αλόγλου και Αντώνη Βαρδάκη, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τεθήκαν προς συζήτηση οι τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση εν μέσω της πανδημίας αλλά και τα σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί παράλληλα, στο κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο κ. Σημανδηράκης εξήρε, μεταξύ άλλων, τις σημαντικές καινοτομίες που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Χανίων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, καινοτομίες που διασφαλίζουν την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών προστατεύοντας τους και από την πανδημία, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην λειτουργία των MyKEP-live, τα οποία αποτελούν μια νέα μορφή ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να αναφέρει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα MyKEP-live αναμένεται να διευρυνθούν. Στην διαδικτυακή πλατφόρμα των MyKEP-live συμμετέχει πιλοτικά και ο Δήμος Χανίων.

Ο κ. Ζαριφόπουλος μάλιστα, έκρινε θετικά το αίτημα του Δήμου Χανίων, για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνης διαχείρισης των απορριμάτων, που σχεδιάζεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Με την σειρά του ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, υπογράμμισε πως από το προηγούμενο έτος έχουν γίνει σημαντικά βήματα αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το κράτος, όπως συμβαίνει και με την τηλε-εκπαίδευση σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook