Οι γονείς των νηπίων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο που τους επιτρέπουν να βλέπουν τηλεόραση και να ασχολούνται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνίδια, συνιστά η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία (AAP).

Καλό είναι επίσης να πάψουν να έχουν ανοιχτή την τηλεόραση ακόμα και όταν κανείς δεν βλέπει, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποιος ήχος μέσα στο σπίτι.

Όπως αναφέρει άρθρο στα Νέα, η παραμονή μπροστά σε μια οθόνη δεν ωφελεί εκπαιδευτικά τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών και περιορίζει τον χρόνο για εποικοδομητικό παιχνίδι και δραστηριότητες που προϋποθέτουν αλληλεπίδραση με άλλα άτομα προσθέτει η ΑΑΡ, η οποία εξέδωσε νέες οδηγίες επί του θέματος.

\"http://3.bp.blogspot.com/-8_ik5QP8IQE/TaROMGAbVBI/AAAAAAAAAAM/hOLEaveQLcE/s1600/Baby+Watching+TV.jpg\"Στη νέα έκθεσή της, η οποία παρουσιάσθηκε τον περασμένο μήνα στο ετήσιο συνέδριό της στη Βοστώνη, η ΑΑΡ προειδοποιεί τους γονείς να μην υπάρχει τηλεόραση στα δωμάτια των μικρών παιδιών και να μην τη χρησιμοποιούν για να «κάθονται ήσυχα» τα παιδιά.

Σε κάποιες έρευνες διαπιστώθηκε πως το 40%-60% των νοικοκυριών αφήνει την τηλεόραση ανοιχτή τις περισσότερες ώρες της ημέρας – και αυτό αποσπά την προσοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων, σύμφωνα με την ΑΑΡ.

Η ΑΑΡ εκτιμά πως ένα παιδί ηλικίας κάτω των δύο ετών για κάθε μία ώρα που περνά μπροστά σε μια οθόνη χάνει 50 λεπτά αλληλεπίδρασης με τον έναν γονιό του, ενώ μειώνεται κατά 10% ο χρόνος που διαθέτει στο ποιοτικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook