Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Αμαρίου το πρώτο στάδιο του προγράμματος «Μαθησιακές δυσκολίες: Αξιολόγηση και υποστήριξη για όλη την οικογένεια».

Στο Δήμο Αμαρίου βρέθηκε για δύο διαδοχικές εβδομάδες, η κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις ανάγκες του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες». Το έργο υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Μαρίας Παπαδακάκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με την στήριξη του Δήμου Αμαρίου, του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Εμμανουήλ Ψαρουδάκη και της κας Στυλιανής Βασιλάκη, μέλος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αμαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, αποτελούμενη από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, συνεργάστηκε με την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Αμαρίου Δημητράκη Ελένη, η οποία και μερίμνησε να φιλοξενηθούν στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά. Η διεπιστημονική ομάδα πραγματοποίησε συνεδρίες με παιδιά και γονείς που προσήλθαν και από τις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αμαρίου, κατόπιν ραντεβού, με στόχο τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης υποστήριξης στα παιδιά και τους γονείς τους.

Η διεπιστημονική ομάδα θα συνεχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να υποστηρίζει δωρεάν τις οικογένειες, μέσα από μεικτά προγράμματα υποστήριξης που καταρτίζονται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαχείριση της μαθησιακής δυσκολίας μέσα στην οικογένεια.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διάγνωσης και εξατομικευμένης υποστήριξης, χωρίς κόστος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook