Το Ισραήλ θα παγώσει τη χρηματοδότησή του προς την Unesco μετά την απόφαση του οργανισμού την Δευτέρα να δεχθεί ως πλήρες μέλος του την Παλαιστίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η απόφαση της Unesco βλάπτει τις πιθανότητες σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ θα αναστείλει την ετήσια χρηματοδότηση προς τον οργανισμό, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχος του Ισραήλ, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τη χρηματοδότηση της Unesco.

Στο μεταξύ οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα δύο Παλαιστίνιους ακτιβιστές σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες βρίσκονταν σε περίπολο στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων όταν δέχθηκαν πυρά από τη Γάζα, στα οποία απάντησαν.

Σύμφωνα με παλαιστίνιους γιατρούς οι ακτιβιστές ήρθαν αντιμέτωποι με μικρή ισραηλινή δύναμη, η οποία είχε περάσει στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. Οι δύο ακτιβιστές σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό ελικόπτερο το οποίο απάντησε στα πυρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook