“Να βγούμε όλοι μας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ασφαλείς, υγιείς και νικητές από τη μάχη έναντι του κορωνοϊού”.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων μετά το νέο lockdown και τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειες των περίπου 18.000 μαθητών των σχολείων του  Δήμου Χανίων, καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, να αναστείλουν τυχόν προγραμματισμένες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και Αντιπροσώπων στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και να τις επαναπρογραμματίσουν έως τα τέλη Μαρτίου 2021, με την ελπίδα ότι στο χρονικό αυτό διάστημα θα έχει ξεπεραστεί η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε.

Εξ’ άλλου, λόγω των έκτακτων μέτρων που είναι σε ισχύ, (αναστολή συναθροίσεων, περιορισμός κυκλοφορίας, αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων κλπ.), είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.

Καθώς η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι οι εκλογικές διαδικασίες κάθε οργάνωσης γονέων πρέπει να ολοκληρώνονται εντός των σχετικών προθεσμιών και σε κάθε περίπτωση πριν από τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών για την οργάνωση της υπερκείμενης βαθμίδας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, θα εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που της δίνει η νομοθεσία για τη διενέργεια των δικών της εκλογικών διαδικασιών, το οποίο είναι η 31η Μαρτίου 2021, προκειμένου να δώσει όσο μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο μπορεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας για να πραγματοποιήσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες.

Αν δε, και η υπερκείμενη βαθμίδα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης αποφασίσει να εξαντλήσει και το δικό της χρονικό περιθώριο που της δίνει η νομοθεσία, (1 Απριλίου έως και 31 Μαΐου 2021), το οποίο ελπίζουμε να το πράξει αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, είναι δεδομένο ότι οι εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων θα μεταφερθούν χρονικά ακόμα αργότερα από τα τέλη Μαρτίου 2021, προκειμένου να δοθεί ακόμα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας για να πραγματοποιήσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων, όπως και για όλη την κοινωνία, είναι να βγούμε όλοι μας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ασφαλείς, υγιείς και νικητές από τη μάχη έναντι του κορωνοϊού.

Και όταν με το καλό, λήξει όλη αυτή η δοκιμασία που βιώνουμε, θα υπάρχει και ο χρόνος και η διάθεση από τους γονείς να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογικές διαδικασίες των σχολείων τους, με καλύτερη προετοιμασία, με μεγαλύτερη συμμετοχή και κυρίως με ασφάλεια.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook