Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Κουρουπάκη έκανε έκκληση για εθνική ενότητα τονίζοντας :

« Η Κυβέρνηση που μας καλείτε να καταψηφίσουμε είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα για τη χώρα.

Ξεχνάτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι εμείς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουμε βρεθεί κι άλλες φορές εδώ, σε αυτή την αίθουσα, σε δύσκολη θέση, ψηφίσαμε επώδυνα μέτρα, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και θέσαμε ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία της χώρας.

Πάνω απ’ όλα, βάλαμε την πατρίδα. Όπως σηκώσαμε το πολιτικό βάρος έως σήμερα, έτσι θα το σηκώσουμε και τώρα. Να είστε σίγουροι. Γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Δεν υιοθετούμε τη λογική της παραίτησης.

Θα αρθούμε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και θα αντέξουμε στις όποιες πιέσεις ή παροτρύνσεις για το αντίθετο, απ’όπου κι αν αυτές προέρχονται !

Αν εσείς, λοιπόν, Κύριοι της Αντιπολίτευσης, έχετε το δικαίωμα να μας συμβουλεύετε – τάχα αγωνιώντας – για τα του οίκου μας, εμείς έχουμε υποχρέωση να σας υπενθυμίσουμε το δικός σας εθνικό καθήκον:

Έχετε εθνική ευθύνη να κάνετε τη δική σας υπέρβαση και με την ψήφο σας να στηρίξετε αυτή την Κυβέρνηση. Το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.

Είναι τώρα η ώρα, κυρίες και κύριοι, να δείξετε ότι σας ενδιαφέρει η πατρίδα και όχι η παρτίδα ! Σταματήστε επιτέλους την υποκρισία κύριοι.

Έξω από αυτή την αίθουσα μας ζητάτε να αντέξουμε, μας ζητάτε να στηρίζουμε τις αναπόφευκτες αποφάσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, αναγνωρίζετε τη δύσκολη πολιτική συγκυρία και την υπερπροσπάθεια που καταβάλουμε για τη σωτηρία της χώρας.

Καιρός να μιλήσετε ανοιχτά ΚΑΙ ΜΕΣΑ σε αυτήν την αίθουσα και να παραδεχτείτε ότι πρέπει να πορευτούμε μαζί γιατί αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook