Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε όλες τις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, από τις Γούβες μέχρι τα Μάλια και την Σταλίδα και έκκληση να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έχει πλήξει την Κρήτη έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στον Δήμο Χερσονήσου με αποτέλεσμα όλες οι περιοχές να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Χερσόνησο και την Ανάληψη τα νερά έχουν μπει μέσα σε σπίτια με το ύψος των υδάτων να βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο ενώ στην παραλία των Γουβών τα ορμητικά νερά παρέσυραν όχημα στην θάλασσα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της ΕΜΑΚ.

Χερσόνησος, Γούβες, Ανισσαράς, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια βρίσκονται στο κόκκινο, αυτήν την ώρα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί έκτακτο μήνυμα από την Πολιτική Προστασία Κρήτης για να μην κινδυνεύσουν ζωές αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να παρασυρθούν πολίτες που βρίσκονται στα οχήματα τους. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στην περιοχή και καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο και να βοηθήσουν στις εκατοντάδες κλήσεις

Το έκτακτο μήνυμα:

Αυτή τη στιγμή πρώτο μέλημα  είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 230 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook