Δύο είναι οι δρόμοι που απέμεναν για την τύχη της Super League 2 σύμφωνα με τον Αντώνη Ροκάκη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Χανιά μίλησε στον Οver Fm και τόνισε ότι είτε πρέπει να δοθεί σέντρα και κατά συνέπεια το «ΟΚ» της κυβέρνησης στις 21-22 Νοεμβρίου ή διαφορετικά θα πρέπει να παρθεί η γενναία απόφαση της ακύρωσης του πρωταθλήματος, αφού θα είναι ανέφικτο να προλάβει να ολοκληρωθεί αν ξεκινήσει μετά από τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του όπως αποδίδονται στο athlitiko.gr:

Για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος: «Μπορούμε να πούμε ότι ζούμε μία πολύ πρωτότυπη κατάσταση, σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο διότι είμαστε το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, Β’ Εθνικής, που δεν παίζει μπάλα τώρα 8 μήνες. Κατ’ ουσία επειδή έχουμε φτάσει σε πολύ οριακό επίπεδο, απ’ όλες τις πλευρές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα άμεσα, διότι κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα και να καταστραφεί όλο το οικοδόμημα. Επειδή είμαστε συνέχεια της Super League και από κάτω μας είναι η Football League o κίνδυνος που έγκειται μέσα από αυτό το πρόβλημα είναι τεράστιος».

Για το γεγονός ότι τα Χανιά είναι ένας πολύ υγιής ποδοσφαιρικός οργανισμός που καλείται να επιβιώσει σε ένα “αρρωστημένο” περιβάλλον και για το πώς μπορεί να αντιδράσει η ομάδα και να μείνει αλώβητη όταν δεν έχει να εμπορευτεί προϊόν και δεν μπορούν οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ (παίκτες, προπονητές κλπ) να βρεθούν στον χώρο εργασίας τους: «Πραγματικά όλο το προηγούμενο διάστημα και τα προηγούμενα χρόνια έχω ακούσει διάφορες συνεντεύξεις ή συζητήσεις που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το περιβάλλον της Super League 2, όπου οι παράγοντες και οι ομάδες δεν είναι εντάξει και υπάρχουν διάφορα θέματα και έχουν αποδοθεί διάφοροι χαρακτηρισμοί. Από την πλευρά μου θα έλεγα ότι αν πάμε να δούμε το περιβάλλον που υπάρχει και είναι διαμορφωμένο υπάρχουν παράγοντες διαφόρων ειδών. Είναι αυτό που θα έπρεπε για να μπορεί να ευδοκιμήσει μία υγιής εταιρεία και ένας υγιής παράγοντας, που θέλει να δημιουργήσει και να αναπτύξει μία ΠΑΕ προς όλες τις πλευρές, είτε λέγονται Ακαδημίες, είτε πρώτη ομάδα – πρωταθλητισμός, σε όλο το επίπεδο. Διαπιστώνουμε τώρα με αυτό το τεράστιο πρόβλημα ότι τα κενά είναι πάρα πολύ μεγάλα. Είναι μία διαπίστωση που οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Εχουμε μία Super League 1 που παίζει και πολύ καλά κάνει και παίζει. Στη συνέχεια υπάρχει μία Super League 2 καθ’ όλα επαγγελματική κατηγορία, που απέδειξε τον Μάιο όταν επιτράπηκαν αρχικά ατομικές και στη συνέχεια ομαδικές προπονήσεις ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και να μπούμε στη διαδικασία υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά είμαστε ανενεργοί και μάλιστα και την Παρασκευή απαγορεύτηκαν και οι ομαδικές προπονήσεις».

Για τα έγγραφα που κατέθεσε η SL2 για να πάρει το “πράσινο φως” και αν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση: «Όπως είχαμε κάνει τον Μάιο έτσι ακριβώς έγινε και τώρα, καθώς έχουμε τον ίδιο γιατρό, τον κ. Ρούσσο, που είναι αρμόδιος και για την τήρηση των πρωτοκόλλων στη Super League 1, και βάσει των ίδιων υποχρεώσεων που υπόκεινται οι ομάδες της Super League 1 κατά τον ίδιο τρόπο μπήκαμε στη διαδικασία και εμείς και καταθέσαμε ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να τηρούμε τα πρωτόκολλα ώστε να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να μπούμε σε διαδικασία παιχνιδιών. Τα καταθέσαμε εγγράφως… Εγγράφως δεν έχουμε πάρει τίποτα, ούτε καν ένα σχόλιο, μία παρατήρηση, ένα αίτημα αποστολής περαιτέρω εγγράφων. Απολύτως τίποτα… Μπορώ να πω όπως μας έχει μεταφέρει και ο πρόεδρός μας ο κ. Λεουτσάκος υπάρχει και μία αδιαφορία σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον της Super League 2».

Για την αδιαφορία που υπάρχει: «Το ζητούμενο είναι ότι δε γίνεται να αντιμετωπίζεις διαφορετικά δύο κατηγορίες που είναι επαγγελματικές έστω κι αν υπάρχει διαφορά στο επίπεδο και την ποιότητα των ομάδων. ΦΠΑ, Εφορία, ΙΚΑ και όλα τα υπόλοιπα πληρώνουμε και εμείς, ανάλογα του μεγέθους του καθενός, όπως ακριβώς κάνει και η Super League 1. Μην ξεχνάμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό, ότι 12 Μαρτίου που επιβλήθηκε το lockdown μέχρι σήμερα που μιλάμε που είναι 10 Νοεμβρίου η δική μας Λίγκα είναι ανενεργή και με μηδέν έσοδα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και με μία τεράστια ανησυχία να διακατέχει άπαντες, από τον φροντιστή μιας ομάδας μέχρι τον πρόεδρο και από τον κάθε υπάλληλο της διοργανώτριας αρχής μέχρι τον πρόεδρο».

Για τους λόγους της διαφορετικής αντιμετώπισης των κατηγοριών: «Πιστεύω ότι είναι πολυποικιλιακοί οι λόγοι. Λίγο το ότι καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε, λίγο το ότι αυξήθηκαν πάρα πολύ την τελευταία περίοδο, λίγο το ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν πολλά προβλήματα αυτές τις μέρες και ίσως να μη δίνουν τη δέουσα σημασία σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση των πρωτοκόλλων και αν μπορεί να παίξει η Super League 2 ή δεν μπορεί… Συντελούν αρκετοί παράγοντες σε αυτό που συμβαίνει, όμως δεν παύει αυτή τη στιγμή να είμαστε μία κατηγορία που έχουμε άνω του 70% εργαζόμενους, ποδοσφαιριστές και μη, Ελληνες, άρα ελληνικές οικογένειες, που συνεχίζουν να βιώνουν ό,τι βιώνουν από τον Μάρτιο. Δεν παύει να γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να ξαναμπεί σε διαδικασία πρωταθλητισμού – εργασίας, που είναι δύσκολο ειδικά στην Ελλάδα να γίνει η επανένταξη μετά από βίαιη διακοπή. Πρέπει η Πολιτεία να δει άμεσα το θέμα και να πάρει συγκεκριμένη θέση…».

Για το πόσο μεγάλες είναι οι αντοχές σε υγιείς ομάδες όπως τα Χανιά για να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους: «Όταν λόγω της κατάστασης δε μας δίνεται η δυνατότητα να εργαστούμε. Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές, οι φροντιστές, είναι εργαζόμενοι της ΠΑΕ. Όταν δεν μας επιτρέπεται για λόγους δημόσιας υγείας – που πολύ καλά πράττεται όταν είναι θέμα δημόσιας υγείας. Όμως θα πρέπει να το διευκρινίσουμε αυτό, δε γίνεται να μπορούν να προπονούνται ομάδες της Super League 1 σε ένα προπονητικό κέντρο και της Super League 2, που τα περισσότερα προπονητικά κέντρα της Super League 2 είναι καλά, άλλωστε έχουν περάσει ομάδες από τη Super League 1, όπως η Ξάνθη, ο Εργοτέλης, ενώ κι εμείς έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο γίνεται όλο αυτό, αυτή η άρνηση και δεν έχουμε μία εξήγηση ώστε να κατανοήσουμε κι εμείς ότι μπορεί να έχουν δίκιο για όλο αυτό. Αλλά δεν υπάρχει μία επίσημη εξήγηση».

Για τη ρεαλιστική λύση που υπάρχει αν παραμείνει η άρνηση της κυβέρνησης: «Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Αν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο δεν ξεκινήσουν οι ομάδες της Super League 2 θα πρέπει να παρθεί μία γενναία απόφαση. Να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις και οι αγώνες, επειδή αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αδύνατο να ξεκινήσουν το επόμενο. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας, οι ιώσεις και το επιδημιολογικό φορτίο όχι μόνο του Covid θα είναι πολύ αυξημένο από τα μέσα Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας… Συζητάμε αυτή τη στιγμή κάτι που το γνωρίζουν όλοι, αλλά δεν το λέμε και θα σας το πω εγώ, είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα, η Super League 2, αν δεν ξεκινήσει άμεσα. Οπότε ή ξεκινάμε άμεσα ή πρέπει να παρθεί μία γενναία απόφαση ακύρωσης του φετινού πρωταθλήματος. Να μπουν σε αναστολή όλοι οι εργαζόμενοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, όλοι, ο κάθε εργαζόμενος της ΠΑΕ και της διοργανώτριας και να πάμε για την επόμενη χρονιά…»

Για το ότι είναι δραματική αυτή η πρόταση: «Είμαστε εδώ να μιλήσουμε σοβαρά, ρεαλιστικά και με υπευθυνότητα… Η ΠΑΕ δεν είναι μία εταιρεία που βάζεις το κλειδί και ανοίγεις. Για να επανέλθουν οι παίκτες θέλουν τουλάχιστον ένα μήνα. Οπότε από το να μπούμε σε μία διαδικασία να έχουμε ένα πρωτάθλημα που δε θα είναι εφικτό να επιτευχθεί είναι προτιμότερο να πάρουμε μία γενναία απόφαση, να ακυρωθεί η χρονιά, να είναι ως μη γενόμενη και να πάμε για την επόμενη. Από τη στιγμή που εμείς ζητάμε, τηρώντας τα απαιτούμενα πρωτόκολλα που τηρεί και η Super League 1, να παίξουμε και δε μας δίνεται το δικαίωμα από την Πολιτεία να ξεκινήσουμε να παίζουμε, συνεπώς η Πολιτεία θέλοντας να προφυλάξει – προφανώς δεν υπάρχει άλλος λόγος – τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπει στις 12 ομάδες της Super League 2 να αγωνιστούν θα πρέπει να αναλάβει το κόστος των εργαζομένων μέχρι τη λήξη της περιόδου, μέχρι 30/06».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook