Δε σταμάτησε να δέχεται κλήσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανθρώπων που καλούσαν σε βοήθεια – 570 κλήσεις από την ώρα εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων και μετά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

79 ανθρώπους κλήθηκε χθες να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από πλημμυρισμένες περιοχές του Ηρακλείου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης δέχθηκε μόλις σε μια μέρα, από την εκδήλωση των φαινομένων και μετά, 450 κλήσεις για παροχή βοήθειας! Επιπλέον κλήθηκε να πραγματοποιήσει 75 αντλήσεις υδάτων.

Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου δέχτηκε 120 κλήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13 αντλήσεις υδάτων και μεταφορές 8 ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης παραμένουν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook