Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο απαντά στον Δήμαρχο Πλατανιά

Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Πλατανιά Μανώλη Ντουντουλάκη από τις 5 Νοεμβρίου για τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστησαν οι σύμβουλοι στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ακολούθησε στις 6 Νοεμβρίου, απάντηση του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.

Ο κ.Ντουντουλάκης επανέρχεται στο θέμα απαντώντας στον κ. Μαλανδράκη ως εξής:

«Κ. Δήμαρχε,

 Θα αναφερθούμε στην απάντηση που δώσατε στις 06/11/20 για την ανακοίνωσή μας. Το θέμα μας είναι ο απολογισμός , ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως του 2018. Μιλάτε για διαφάνεια και νομιμότητα στον ισολογισμό και τις οικονομικές καταστάσεις. Αφήστε να το κρίνουν άλλοι. Άποψη μας είναι, ότι ο ισολογισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι ψευδής. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Η τεράστια ακίνητη περιουσία του Δήμου δεν καταγράφεται, σκόπιμα. Να γίνει καταγραφή των κτιρίων ,των οικοπέδων, των βοσκοτόπων (για τους οποίους γίνεται πολύ συζήτηση από τους δημότες που εδόθησαν για διαχείριση στο συνεταιρισμό Μεσκλών και παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε τα ακριβή στρέμματα και τους δημότες που τα ενοικίασαν) και γενικότερα όλη την ακίνητη περιουσία. Οι ορκωτοί ασφαλώς σας ενημέρωσαν ,ότι δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της οικονομικής κατάστασης λόγω της μη καταγραφής της ακίνητης περιουσίας. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί ο ισολογισμός να είναι πραγματικός; Ασφαλώς όχι.

Ο δημότης πρέπει να γνωρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εδώ για να στηρίζει και να ψηφίζει όλα όσα είναι για το συμφέρον του. Δεν ψηφίσαμε ποτέ απ ’ευθείας αναθέσεις και οτιδήποτε είναι ζημιογόνο για αυτόν. Κ. Δήμαρχε ,βρήκατε ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την ανοχή μας και την προσπάθεια από μέρους μας για συνεργασία προς όφελος του δημότη. Ίσως ήταν καλύτερα να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση και να δημοσιοποιούμε ότι καταψηφίζουμε στο ΔΣ, στις επιτροπές και στις επιχειρήσεις του Δήμου προκειμένου να γνωρίζει ο δημότης. Ενοχληθήκατε από το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας η λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα; Ο κάθε δημότης που μπορεί να μην είναι πρωτοετής φοιτητής, θα καταλάβει από τα αναγραφόμενα, ότι δεν είστε πρότυπο οικονομικής διαχείρισης.

Η οικονομική διαχείριση πρέπει να φτάνει στο δημότη με έργα ,όχι με λόγια. Θα σας πρότεινα μια περιοδεία στην παραλιακή ζώνη και στην ενδοχώρα για να έχετε άμεση επαφή με την εξαθλίωση των κοινοτήτων. Μιλήστε με τους δημότες και θα επιβεβαιωθούν τα όσα λέμε. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, όχι ειρωνικά αλλά απαξιωτικά, για τους ορκωτούς σας και θα σας αποδείξουμε ότι κι εδώ κ. Δήμαρχε κάνετε λάθος. Αναφέρετε ότι δεν ξέρουμε τι γράφουμε για την αναλυτική λογιστική, καλό ήταν αυτά τα σχόλια να τα κάνετε στους ορκωτούς ,όχι σε εμάς. Οι ορκωτοί στην έκθεσή τους αναγράφουν επί λέξει :η αναλυτική λογιστική παρ’όλες τις δυσκολίες της θα αποτελούσε σημαντικό εργαλείο ελέγχου-διαφάνειας και υπολογισμού των βασικών προσφερόμενων λειτουργιών του Δήμου ,σε μια ορθολογιστική βάση. Επίσης σημειώνουν ότι είναι υποχρεωτική η αναλυτική λογιστική και ότι θα έπρεπε να εφαρμόζεται από τις προηγούμενες χρήσεις. Άρα κ. Δήμαρχε, η αναλυτική λογιστική σημαίνει διαφάνεια και όχι κόστος-όφελος. Δεν νομίζουμε ότι διαφωνείτε! Το συγκεκριμένο θέμα ,μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με τους ορκωτούς. Για την τήρηση αποθήκης, στην έκθεσή τους οι ορκωτοί στη σελ.43 ,αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρούνται λογιστικές και διαχειριστικές αποθήκες αλλά και να οριστεί υπεύθυνος διαχειριστής.

Η απώλεια των χρημάτων είναι τεράστια, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι δημότες. Κάνατε αναφορά στη ΔΕΥΑΒΑ για την απουσία μας και ότι δεν ενημερωθήκαμε. Συμμετέχουμε με δύο συμβούλους σε κάθε συνεδρίαση και γνωρίζουμε περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε. Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου σας μιλάτε για εμπορευματοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Εμείς αυτό εννοούμε κ. Δήμαρχε;; Οφείλετε να πάρετε πίσω αυτή σας τη δήλωση και να ζητήσετε συγγνώμη. Προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από τις καταγραφές του Πολυτεχνείου του 2019, καλό είναι που το θυμηθήκατε έστω και αργά (οι ορκωτοί και η αξιωματική αντιπολίτευση σας το επισημαίνουν εδώ και χρόνια) .

Την πορεία μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση την γνωρίζουν οι δημότες. Εάν έχετε να απευθύνετε το παραμικρό για το πρόσωπό μου ,εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος συνεργάτης σας ,ότι ωφελήθηκα κάτι για όσο διάστημα υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα τα κοινά , θα πρέπει να το καταγγείλει κι εγώ είμαι εδώ για να δώσω απαντήσεις. Όσα χρόνια υπηρετώ τα κοινά θεωρώ ότι μόνο προσέφερα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου. Για τις επιχειρήσεις που συμμετέχει ο Δήμος ,καμία νύξη. Γιατί άραγε;; Κ. Δήμαρχε κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω : 1. Δεν εφαρμόζετε αναλυτική λογιστική 2. Δεν υπάρχει καταγραφή ακίνητης περιουσίας 3. Δεν τηρείται λογιστική αποθήκη Από όλα τα παραπάνω λοιπόν, προκύπτει ότι ο απολογισμός-ισολογισμός μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως, δεν είναι αληθή.
 Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση Ο επικεφαλής Ντουντουλάκης Μανώλης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook