Εγκλωβίστηκαν σε οπές κάδων απορριμμάτων και σε πηγάδι – Επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων

Μέσα σε λίγη ώρα σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να βοηθήσει σε δύο περιπτώσεις διάσωσης γατιών που είχαν εγκλωβιστεί στις οπές αποστράγγισης κάδων απορριμμάτων.

Η πρώτη συνέβη στην συνοικία των Λενταριανών και εκεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν επιτυχής καθώς οι πυροσβέστες με την χρήση ειδικού εργαλείου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το γατάκι σώο και αβλαβές.

Λίγη ώρα μετά, διερχόμενοι στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου εντόπισαν μια ακόμη γάτα να έχει σφηνώσει με το κεφάλι στον κάδο αποστράγγισης κάδου απορριμμάτων και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική καθώς και εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων.

Τελικά το γατάκι απεγκλωβίστηκε και δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι Πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο.

Διάσωση και από πηγάδι τα μεσάνυχτα

Στο μεταξύ και την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για να διασώσουν ένα γατάκι που είχε πέσει μέσα σε….πηγάδι στην οδό Γεωργιακάκηδων, δίπλα στον Κλαδισό ποταμό.

Το γατάκι που νιαούριζε απελπισμένα, αντιλήφθηκαν διερχόμενοι που ενημέρωσαν και τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων και τα μεσάνυχτα πήγε στο σημείο η Πυροσβεστική με δύο πυροσβέστες που κατέβησαν στο και το διέσωσαν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του  ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων»

«Αίσιο τέλος για τον παγιδευμένο γατούλη!!!
Τα μεσάνυχτα έγινε μια ανάρτηση για γατάκι παγιδευμένο σε πηγάδι στην οδό Γεωργιακάκηδων. Παρόλο την απαγόρευση κυκλοφορίας 2 μέλη μας πήγαν στο σημείο γιατί ήταν δεδομένο ότι το γατάκι βρισκόταν σε κίνδυνο ειδικά αν έβρεχε κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Χανίων και ιδιαίτερα τους πυροσβέστες Nikos Liadakis και Stefanoudakis Manolis που κατέβηκαν στο πηγάδι βάθους 6 μέτρων και απεγκλώβισαν τον γατούλη που τελικά είναι 7-8 μηνών και απίστευτα χαδιάρης. 

Ο γατούλης είναι παγωμένος και απίστευτα πεινασμένος (βίντεο στα σχόλια). Ευχαριστούμε την Μαριλένα που θα τον φιλοξενήσει απόψε. Το ιδανικό είναι αυτή του η περιπέτεια να τον βοηθήσει να βρει ένα σπίτι που δε θα ξανακινδυνεύσει. 

Αύριο θα ενημερωθεί ο Δήμος Χανίων για το ακάλυπτο πηγάδι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και για μικρά παιδιά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook