Για τους περισσότερους από εμάς τα χρήματα έχουν μεγάλη σημασία και δεν μπορούμε σίγουρα να τα ξοδεύουμε αλόγιστα. Γι’ αυτό υπολογίζουμε τα πάντα και συνήθως αναζητούμε οικονομικές λύσεις.

Υπολογίζουμε τις προσφορές σε στοίχημα και καζίνο όταν παίζουμε στο διαδίκτυο, αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ προϊόντα σε προσφορά και περιμένουμε τις εκπτώσεις για να αγοράσουμε ρούχα, ηλεκτρονικά και άλλα είδη κλπ. 

Στην Ελλάδα ευτυχώς οι τιμές εισιτηρίων στα γήπεδα παραμένουν αρκετά προσιτές για τους περισσότερους. Κάποιες ομάδες το εξωτερικό έχουν πολύ τσουχτερές τιμές στα εισιτήρια τους που για εμάς φαντάζουν μάλλον εξωφρενικές. Ας δούμε Ποια ήταν τα πιο ακριβά εισιτήρια την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-18.

Παρί Σεν Ζερμέν
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στο αγωνιστικό της δυναμικό τα τελευταία χρόνια. Τα χρήματα αυτά πρέπει να βγουν από κάπου και σε μεγάλο βαθμό οι τιμές των εισιτηρίων και των διαρκείας συμβάλουν σε αυτό. Για την αγορά ενός εισιτηρίου οι τιμές κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 86,9 ευρώ. Στην Ελλάδα αγοράζει κάνεις εισιτήριο διαρκείας της Football League, ακόμη και της Superleague για όλους τους αγώνες της σεζόν με τα χρήματα αυτά.

Τσέλσι
Πολύ κοντά στις τιμές της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται η Τσέλσι. Οι αγώνες στο γήπεδο της ομάδας του Λονδίνου έχουν υψηλό αντίτιμο εισιτηρίου, στα 86,7 ευρώ ανά αγώνα. Ακόμα και για τους ευκατάστατους οπαδούς σε μία αριστοκρατική συνοικία του Λονδίνου, το ποσό αυτό είναι αρκετά τσουχτερό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά γκρίνιες από μερίδα των οπαδών.

Άρσεναλ
Η Άρσεναλ αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής ευρωστίας στον χώρο του ποδοσφαίρου. Από την εποχή Βενγκέρ, ο οποίος ανέλαβε και οικονομικά τον σύλλογο, η Άρσεναλ είχε πάντα θετικό ισολογισμό με πολλά κέρδη, αποφεύγοντας τις δαπανηρές μεταγραφές και τα μεγάλα έξοδα. Η Άρσεναλ πέρα από τα ακριβά εισιτήρια που κοστίζουν κατά μέσο όρο 85,1 ευρώ ανά αγώνα έχει και τα πιο ακριβά εισιτήρια διαρκείας την Πρέμιερ Λιγκ και γενικότερα στον κόσμο, με πάνω από 2.000 ευρώ ανά σεζόν κατά μέσο όρο.

Λίβερπουλ
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας το 2020 ακολουθεί στη λίστα των ακριβών εισιτηρίων με 84,5 ευρώ ανά αγωνιστική. Για μία εργατική πόλη όπως το Λίβερπουλ οι τιμές αυτές είναι ακριβές, όμως πάντα η πληρότητα του γηπέδου είναι πολύ υψηλή. Η ζήτηση όπως και να το κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη και παρέμεινε μεγάλη ακόμα και όλα αυτά τα χρόνια που η Λίβερπουλ δεν πρωταγωνιστούσε.

Ρεάλ Μαδρίτης
Η βασίλισσα της Ευρώπης διαθέτει τα εισιτήριά της σε «βασιλικές» τιμές. Κατά μέσο όρο ένα εισιτήριο στο νεόκτιστο γήπεδο της Ρεάλ κοστίζει 80 ευρώ. Οι Ισπανοί δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο οι βορειοευρωπαίοι, αλλά για να σε φιλοξενήσει στο παλάτι της μια βασίλισσα είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Μπαρτσελόνα
Πολύ κοντά στα επίπεδα των εισιτηρίων της Ρεάλ κυμαίνονται και θα εισιτήρια της Μπαρτσελόνα. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή κατά μέσο όρο στα εντός έδρας ματς των Καταλανών διαμορφώθηκε τη σεζόν 2017-18 στα 74,6 ευρώ. Η ζήτηση για εισιτήρια είναι εξωφρενικά υψηλή, με αποτέλεσμα πάντα στο Καμπ Νου να μην πέφτει καρφίτσα.

Μπάγερν Μονάχου
Η Μπάγερν έχει μακράν τα πιο ακριβά εισιτήρια στο γερμανικό πρωτάθλημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, με περίπου 72,3 ευρώ ανά αγωνιστική. Για να γίνει αισθητή διαφορά θα πρέπει να πούμε πως ακολουθούν το Αμβούργο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τιμές γύρω στα 44 με 45 ευρώ. Υπάρχει φυσικά μεγάλη διαφορά στο πρεστίζ και στη δυναμικότητας των ομάδων αυτών με τη σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook