Η περιποίηση των φρυδιών στο σπίτι αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ριψοκίνδυνες πρακτικές ομορφιάς γι αυτό καλό θα ήταν να μην πειραματιζόμαστε.

Ωστόσο επειδή οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να πάμε σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Ο πειραματισμός με το κερί και την κλωστή στο σπίτι μπορεί να μοιάζει δελεαστικός, άλλα καλό θα ήταν να αποφευχθεί. Ιδανική επιλογή για την απομάκρυνση των τριχών θεωρείται το τσιμπιδάκι, με το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνουν έντονα λάθη.   

Μην ξεχνάς την καθαριότητα

Μπορεί να πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά, ειδικά όταν γυρίζεις απ’ έξω, όμως, μήπως αμελείς την περιοχή των φρυδιών; Θα πρέπει να καθαρίζεις κι αυτό το σημείο με λίγο σαπουνάκι και νερό είτε με ένα βαμβάκι και το προϊόν ντεμακιγιάζ σου. Αυτό είναι απαραίτητο ειδικά εάν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν μακιγιάζ στα φρύδια σου.

Πώς να βγάλεις σωστά τα φρύδια σου χωρίς να το παρακάνεις

Εάν είσαι απ’ τις γυναίκες που κυκλοφορούν με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών στο πορτοφόλι τους, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το κάνεις αυτό. Χρησιμοποίησε το τσιμπιδάκι απλά για να αφαιρέσεις τις περιττές τρίχες, οι οποίες ξεφεύγουν απ’ το σχήμα και κάνουν τα φρύδια σου να φαίνονται άσχημα. Μην πειράζεις τις υπόλοιπες τρίχες γιατί μπορεί να δημιουργήσεις κενά.

Φροντίδα και θρέψη

Το ήξερες ότι υπάρχουν προϊόντα περιποίησης αποκλειστικά για τα φρύδια σου; Μπορείς να αγοράσεις κάποιο serum και primer για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των τριχών, ώστε τα φρύδια σου να έχουν τη σωστή πυκνότητα και υφή.

Ένα πολύ καλό προϊόν για τα φρύδια είναι επίσης το καστορέλαιο, το οποίο είναι γνωστό ότι συμβάλει στη γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας. Βάλε μια μικρή ποσότητα από καστορέλαιο πάνω στα φρύδια σου πριν πέσεις για ύπνο ή εναλλακτικά μπορείς να βάλεις λίγο απ’ το έλαιο στο προϊόν μακιγιάζ που βάζεις στα φρύδια σου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook