Ιδανικό για όλες τις ώρες

Υλικά για 4 άτομα

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 285 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. καρύδα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ.
  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
  • Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτετε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
  • Κατόπιν, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και τελευταία προσθέτετε τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.
  • Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
  • Ψήνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
  • Λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  • Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  • Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με το σιρόπι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook