Χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης». Τέθηκε υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Το υιοθέτησαν οι κεντρικοί Δήμοι του νησιού (πλην Χανίων).

Όμως, το Flashnews.gr αποκαλύπτει πως η Βρεττανική εταιρεία που διοργάνωσε το Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών, άφησε «φέσι» άνω των 10.000 ευρώ σε εταιρεία του Ηρακλείου.

Μάλιστα με απόφαση της Ειρηνοδίκη Ηρακλείου, απαγορεύεται στους Δήμους που συμμετείχαν στην διοργάνωση να πληρώσουν την Βρεττανική εταιρεία έως ότου εκδικαστεί η αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την αγωγή την οποία αποκαλύπτει το Flashnews.gr, η Βρετανική εταιρεία που διοργάνωσε το Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών (και το «πούλησε» στους Δήμους) υπέγραψε σύμβαση με Ηρακλειώτικη εταιρεία ενοικίασης πούλμαν για τις μεταφορές των εκατοντάδων καλλιτεχνών στο διάστημα από 23/9 έως 6/10.

\"\"

Όμως ενώ οι μεταφορές εγίνοντο κανονικά μέχρι και τις 30/9, ξαφνικά από εκείνο το βράδυ και στην συνέχεια εκπρόσωποι των Βρεττανών άρχισαν να ακυρώνουν τα δρομολόγια της κάθε επόμενης ημέρας με κατάληξη, όπως αναγράφεται στην αγωγή να την «κοπανήσουν» στο εξωτερικό αφήνοντας φέσι στην εταιρεία ύψους 10.308,99 ευρώ.

\"\"

Στην αγωγή, η εταιρεία, αφού επισημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω των τόκων υπερημερίας κλπ εξόδων το πόσό ανεμένεται να φτάσει ή και να υπερβεί τις 20.000 ευρώ και επειδή, τα μόνα περιουσιακά στοιχεία της Βρεττανικής εταιρείας σε Ελληνικό έδαφος, είναι τα χρηματικά ποσά που έχει συμφωνήσει να της καταβάλλουν οι δήμοι που συμμετείχαν, ζητά την λήψη ασφαλιστικών μέτρων και την απαγόρευση στους Δήμους να πληρώσουν την Βρετανική εταιρεία.

Η Ειρηνοδίκης Ηρακλείου αφενός όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης στις 16 Ιανουαρίου 2012 και παράλληλα απαγορεύει στους Δήμους που οφείλουν χρήματα στους Βρετανούς να καταβάλλουν πιστώσεις έως 11.000 ευρώ ο καθένας έως ότου εκδικαστεί η αγωγή.

\"\"

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της Βρετανικής εταιρείας που διοργάνωσε το «Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών» είχαν προσεγγίσει όλους τους κεντρικούς Δήμους της Κρήτης και μόνο ο Δήμος Χανίων αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διοργάνωση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν επιφυλάξεις .

Όμως δοθείσης της ευκαιρίας προκύπτει και το εύλογο ερώτημα:

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρους και με την οικονομική κρίση που μαστίζει και τους Δήμους, πόσο κόστισε στην αυτοδιοίκηση της Κρήτης το «Φεστιβάλ» και σε ποιο ύψος έφτασαν τα χρήματα που συμφώνησε να εισπράξει από τους Δήμους η εν λόγω Βρετανική εταιρεία;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook