Με προβλήματα ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση μέσω Cisco Webex και Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία. 

Με "θύματα" τους μαθητές και τους γονείς τους ξεκίνησε σήμερα, με πάμπολλα προβλήματα η τηλεκπαίδευση μέσω Cisco Webex και Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία. 

Παρά το γεγονός ότι επιλέχτηκε το μάθημά τους να γίνεται στις 2 το μεσημέρι (όπως και των νηπιαγωγείων) για να μην συμπίπτουν με εκείνα των γυμνασίων, εν τούτοις, γονείς και μαθητές ανέβηκαν έναν "γολγοθά" για να συνδέσουν τα παιδιά τους, τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν συνδέθηκαν καν.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε οικογένειες στα Χανιά μας αναφέρθηκε ότι δυο παιδιά αδέρφια που έπρεπε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, το ένα κατάφερε να συνδεθεί και το άλλο "όχι". 

Την ίδια στιγμή, πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών συνεχίζεται κανονικά. Όπως λένε υπάρχουν κάποια μεμονωμένα προβλήματα που επιλύονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι συνδεδεμένες 47.000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Ωστόσο, αν τα προβλήματα συνεχιστούν, τότε η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει πραγματικό βασανιστήριο για τους άμεσα εμπλεκόμενους...


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook