Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν το βράδυ της Τρίτης, οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες ήρθαν για να βοηθήσουν στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”, ενώ διαθέτουν εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την υποδοχή των νοσηλευτριών στον αερολιμένα «Μακεδονία» ένας δημοσιογράφος προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία.

Τις υποδέχτηκαν οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκρατείου» Νικόλαος Αντωνάκης.

Σημειώνεται ότι και άλλοι νοσηλευτές από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας προσφέρθηκαν να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο».

Άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook