Οργισμένος ο «κύκλος» της Φώφης, συνεπής στις θέσεις του ο Ανδρουλάκης, το 2022 οι εσωκομματικές υποστηρίζει ο Κεγκέρογλου

Έξω και πέρα από τα αναμενόμενα κινήθηκε στην αντίδραση της η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που φέρνει τη Φώφη Γεννηματά τρίτη στην προτίμηση των ερωτώμενων για την προεδρία του κόμματος.

Σε non paper που διακινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και αποδίδεται «σε κύκλους του ΚΙΝΑΛ», γίνεται λόγος για «μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη και να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της», ενώ σε άλλο σημείο οι συντάκτες αναφέρουν « Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα». Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση για το ερώτημα μίας δημοσκόπησης, αφού η ίδια η κ. Γεννηματά έχει ανοίξει το θέμα των εσωκομματικών εκλογών όταν σε συνέντευξή της στα τέλη του Σεπτέμβρη είχε τονίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια πρόεδρος το 2021.

Άκαιρη η συζήτηση τονίζει ο πρωτεύσας Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής που έρχεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος για τη θέση του πρόεδρου, εμφανίστηκε συνεπής στη θέση του. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ανάφερε πως κάθε τέτοια συζήτηση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι άκαιρη. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα υπερθεματίσει αυτή τη θέση του και δεν έχει παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Επεσήμανε μόνο πως οι διαδικασίες που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, και την επαναξιολόγηση του προέδρου του κόμματος από τη βάση είναι χρονικά τοποθετημένες στο 2021.

Το 2022 οι εσωκομματικές υποστηρίζει ο Κεγκέρογλου, στην αντεπίθεση πέρασε ο Ζαχαρίας Ζούπης

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην προεδρία του κόμματος το 2021, ο στενός της συνεργάτης όμως και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, με tweet του τις μετέφερε για τους πρώτους μήνες του 2022.

«Σύμφωνα με το καταστατικό Μάρτιο του 22 θα γίνει το 2ο Συνέδριο & ένα (τουλάχιστον)μήνα πριν, η εκλογική διαδικασία Προέδρου. Θεωρώ εξαιρετικά πρόωρη τη «συζήτηση», εν μέσω πανδημίας & με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο μεταξύ, στις οποίες πρέπει να πάμε ενωμένοι & πάση δυνάμει», έγραψε ο βουλευτής Ηρακλείου, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ζαχαρίας Ζούπης υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, με άρθρο του υπερασπίζεται την αξιοπιστία της έρευνα της εταιρείας και αντεπιτίθεται στα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που την αμφισβήτησαν. Ο κ. Ζούπης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ως δημοσκόπος δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ ως Πολιτικός προς Πολιτικό. Θα ήταν διαφορετικά. Έχω όμως χρέος να υπερασπιστώ την OPINION POLL, την και τις έρευνες που υλοποιούμε ανεπηρέαστα από οποιοδήποτε παράγοντα και με επιστημονική επάρκεια. Θα παρακαλούσα λοιπόν αυτούς τους « κύκλους» να διευκρινίσουν ευθαρσώς, δημόσια και όχι κρυπτόμενοι. Ας απαντήσουν ευθέως και με ονοματεπώνυμα , γιατί εγώ λέω ότι όλα αυτά συνιστούν απαράδεκτη λάσπη γιατί πολύ απλά κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook