Τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα στο Δ.Σ. για το διαχειριστικό σχέδιο των Αγ. Αποστόλων. 

Στην τοποθέτηση του ο πρώην Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στο “ιστορικό” και στην εξασφάλιση του πάρκου επί δημαρχίας Σκουλάκη, ως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του Δήμου Χανίων.

Επεσήμανε δε ότι,Ο καθορισμός των χρήσεων και η οργάνωσή του χώρου που προβλέπει πλέον η μελέτη, είναι το καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του χώρου σε ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα το χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Βάμβουκα στο χτεσινό ΔΣ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων παρέλαβε τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου των Αγίων Αποστόλων, που ως δημοτική αρχή το 2018 αναθέσαμε σε μελετητικό γραφείο, σαν το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση ενός πάρκου ανοικτού στους πολίτες.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του δήμου Χανίων, που εξασφάλισε η κοινωνία μας με τη διεκδίκησή της και παραχωρήθηκε επί δημαρχίας Μ. Σκουλάκη.

Ως δημοτική παράταξη μάλιστα, το 2013 σε συνεργασία τότε με την οικολογική πρωτοβουλία Χανίων, πρωτοστατήσαμε στη διεκδίκηση αμφισβητούμενης από ιδιώτες έκτασης 47 στρεμμάτων και κερδίσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως αναφέραμε στο πρόγραμμά μας του 2014, ο στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου και αυτές τις κατευθύνσεις δώσαμε στους μελετητές.

Ο καθορισμός των χρήσεων και η οργάνωσή του χώρου που προβλέπει πλέον η μελέτη, είναι το καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του χώρου σε ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα το χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες.
Η πρόβλεψη για την απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων από την παραλία και η μεταφορά τους στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο, είναι μία από τις σημαντικότερες πράξεις που θα αλλάξουν την εικόνα και την λειτουργικότητα.
Επί πλέον η οργάνωση των χώρων στάθμευσης και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπονται, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις αναβάθμισης του πάρκου.

Ο εμπλουτισμός του ανοικτού γυμναστηρίου που δημιουργήσαμε επί της θητείας μας, οι ποδηλατόδρομοι εντός του πάρκου, η ανακατασκευή των κτηρίων της παιδικής εξοχής, όπου προτείνουμε να συμπεριληφθεί η λειτουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, και η ανάδειξη του φυσικού κάλους με περιπατητικές διαδρομές, θα δώσουν ιδιαίτερη αξία στο πάρκο και θα καλύψουν ανάγκες πλήθους πολιτών.

Επίσης η πρόταση των μελετητών για την δημιουργία ανοικτού θεάτρου εντός του πάρκου, η οποία βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση του συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη, είναι ενδιαφέρουσα πρόταση και πρέπει να συμπεριληφθεί. Εδώ βέβαια χρειάζεται να ανοίξει συζήτηση για την υποκατάσταση του θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει. Η πρότασή μας στο σχέδιο που καταθέσαμε ως δημοτική αρχή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου ανοικτό θέατρο, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν, γιατί θεωρούμε ότι είναι κατάλληλος χώρος για την υποκατάσταση του θεάτρου Ανατολικής Τάφρου, λόγω θέσης, και να λειτουργήσει συμπληρωματικά αυτού το θέατρο των Αγ. Αποστόλων.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό  να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση του πάρκου των Αγ. Αποστόλων, είναι συνδεδεμένος  με την δημιουργία πεζοδρόμου -ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το πάρκο με τη Νέα Χώρα. Έχουν  κατατεθεί οι σχετικές μελέτες από τον δήμο εδώ και τέσσερα χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένουμε την βασανιστική τους γραφειοκρατία να αδειοδοτήσει .
Ο συνδυασμός της ήδη αναβαθμισμένης Νέας Χώρας με τον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο από Κλαδισσό έως το πάρκο και η αναβάθμιση του πάρκου, αλλάζει τους όρους στην περιοχή και σε ολόκληρο τον δήμο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook