Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της Επισκοπής και κατ’ επέκταση των επαγγελματικών κατηγοριών (SL2 – FL) μίλησε ο Δημήτρης Σουμπασάκης.

Ο αρχηγός της ρεθυμνιώτικης ομάδας παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Επισκοπής, αναφέροντας τα εξής: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο όπως είναι βέβαιο ότι, δεν περιμένει ουδείς να το ακούσει από μένα για να δει τί θα γίνει με όλη αυτή την ιστορία.

Περιμένουμε τις υγειονομικές αρχές να μας υποδείξουν πως θα μπορέσουμε να κάνουμε -αν μπορέσουμε- τη δουλειά μας. Εμείς κατανοούμε απόλυτα όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο, στην χώρα, στον κόσμο όλο.

Επειδή όμως έχει υπάρξει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, ανάλογο της SL1 που το προτείνει η λίγκα μας, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε παραπέρα…

Είμαστε επαγγελματίες και εμείς όπως τα παιδιά στην Α’ κατηγορία. Έχουμε και εμείς οικογένειες όπως κι εκείνοι και τους ευχαριστούμε για την συμπαράστασή τους (και φυσικά τους διεθνείς για την πρόσφατη τοποθέτησή τους).

Σίγουρα εμείς είμαστε αναρμόδιοι για να κρίνουμε την κατάσταση που περνούν όλοι αλλά, εφόσον λειτουργεί το πρωτόκολλο για την SL1 γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τη SL2 ή τη Football League;»

Για το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν όλοι καθημερινά: «Είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις κάθε μέρα να βρεις κίνητρο. Είναι δύσκολο για τους προπονητές, για τους συμπαίκτες μου και φυσικά για τις διοικήσεις που πληρώνουν. Έπειτα υπάρχει και ο όποιος φόβος να μην κολλήσει κάποιος αν και μπορώ να πω ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας -προπονήσεις με γκρουπ των τριών ατόμων- για να υπάρξει το παραμικρό…

Όμως υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι… Εγώ μιλάω ως αρχηγός της Επισκοπής και είμαι από το Ρέθυμνο αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που βρίσκονται πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους.

Ελπίζουμε έπειτα απ’ όλο αυτό να βγούμε όλοι ενωμένοι».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook