Για τη δραματική εικόνα στη Θεσσαλονίκη μίλησε η πνευμονολόγος – εντατικολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Α’ ΜΕΘ στο ΓΝΘ “Παπανικολάου”, Μηλίτσα Μπιτζάνη.

Με τη Θεσσαλονίκη να κρατάει τα σκήπτρα των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, οι ΜΕΘ δεν προλαβαίνουν να δέχονται ασθενείς. “Η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι δυναμική. Μόλις αδειάζουν οι κλίνες ΜΕΘ, γεμίζουν αμέσως”, λέει η κ. Μπιτζάνη στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

Επίσης, η η πνευμονολόγος- εντατικολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Α’ ΜΕΘ στο ΓΝΘ “Παπανικολάου”, αποκάλυψε πως χθες, Κυριακή (22.11.2020) χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής στο ΑΧΕΠΑ διότι δεν υπήρχε κενό κρεββάτι ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, η κ. Μπιτζάνη μίλησε ακόμη για τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών, για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να νοσηλευτούν και ένα 24ωρο αργότερα βρίσκονται διασωληνωμένοι, αλλά και στα τεστ που βγαίνουν αρνητικά, όχι γιατί δεν έχει μολυνθεί κάποιος, αλλά διότι η εξέταση γίνεται σε λάθος χρόνο.

Τέλος, επισήμανε πως ούτε η ίδια ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ξαναζήσει τέτοια κατάσταση. “Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Ελπίζω να τα καταφέρουμε στο τέλος”!

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook