Δείτε το βίντεο – Εξοργισμένος ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον μυστικό γάμο με χιλιάδες καλεσμένους που δεν φορούσαν μάσκα τον Νοέμβριο σε συναγωγή του Μπρούκλιν.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εμφανίστηκε οργισμένος για την τελετή σε συναγωγή Χασιδιστών Εβραίων με περίπου 7.000 καλεσμένους, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Ο Κουόμο κατήγγειλε την παραβίαση του νόμου, η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

«Είναι παράνομο. Ήταν επίσης ασεβές προς τους πολίτες της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Κουόμο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή. «Ο νόμος μας προστατεύει όλους. Προστατεύει εσένα, αλλά προστατεύει κι εμένα», τόνισε.

Ο Κουόμο κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης να κάνει μια ενδελεχή έρευνα για τον γάμο που τελέστηκε στο Γουίλιαμσμπεργκ.

Βίντεο από την 8η Νοεμβρίου δείχνουν μια γεμάτη συναγωγή, εικόνες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον κορονοϊό.

Ο γάμος, στον οποίο οι άνθρωποι στέκονταν δίπλα δίπλα, κρατήθηκε μυστικός, ωστόσο ο Κουόμο αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο με τόσους πολλούς καλεσμένους. «Αν 7.000 άνθρωποι πήγαν στον γάμο, μπορείς να το καταλάβεις; Αυτό είναι το πρόβλημα με ένα μυστικό 7.000. Είναι δύσκολο να κρατηθεί μυστικό».

Οι διοργανωτές πιστεύεται ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικός ο γάμος του Yoel Teitelbaum, εγγονού του αρχιραβίνου Aaron Teitelman, από τα μέσα ενημέρωσης και τις Αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook