Αίτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας να αναλάβει το κόστος ο ΕΟΠΥΥ

Έκκληση προς τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει το κόστος των τεστ κορωνοϊού για τους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (ΕΑΕ) μετά τις καταγγελίες που δέχεται από ασθενείς για τη δαπάνη που καλούνται να καταβάλλουν σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία.

«Δυστυχώς οφείλουμε να επανέλθουμε στο θέμα της πληρωμής από τους ίδιους τους ογκολογικούς ασθενείς του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό, στον οποίον υποβάλλονται πριν από τη θεραπεία τους, όταν αυτή γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές. Στη σημερινή συγκυρία, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναγκασμένο να σηκώσει το βαρύτατο φορτίο της περίθαλψης ασθενών με COVID -19, ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που αναγκαστικά θα προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές για θεραπεία θα αυξηθεί» σημειώνεται σε ανακοινωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

«Απευθύνουμε έκκληση προς τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει αυτός το κόστος των τεστ, μετά από ταχεία διαπραγμάτευση με τους ιδιωτικούς φορείς ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να δοθεί εντολή εκτέλεσης του με αποζημίωση που θα καθορίσει μόνος του ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός» καταλήγει.

Το μείζον αυτό ζήτημα έχει τεθεί και στο παρελθόν από την αντικαρκινική εταιρία, καθώς η λύση που εχει υποδείξει το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στις δημόσιες δομές υγείας οι ογκολογικοί ασθενείς σε ό,τι αφορά τον μοριακό έλεγχο, δεν επαρκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook