Όλες μας έχουμε εμμονή με τα μαλλιά μας. Όποιο κι αν είναι το μήκος ή ο τύπος τους.

Εφαρμόζουμε τις τάσεις, αλλάζουμε χρώμα ή του χαρίζουμε ένα χαριτωμένο twist, τα ισιώνουμε, κάνουμε ανάλαφρους κυματισμούς και προσπαθούμε να τα κρατάμε λαμπερά και υγιή.

Παράλληλα ακολουθούμε όλους τους αγαπημένους μας hair experts στο Instagram και διαβάζουμε με προσοχή κάθε τους συμβουλή. Καθώς επίσης και τα μυστικά τους αφού οι περισσότεροι επιμελούνται τα looks των celebrities.

Ένας από τους πολύ αγαπημένους μας, εδώ στο Fay’s book είναι ο Jason Collier, προσωπικός hairstylist της Victoria Beckham αλλά και των Eva Longoria και Sadie Frost.

Ο Collier, σε μία από τις τελευταίες τους συνεντεύξεις αποκάλυψε τα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες με τα μαλλιά μας και πρέπει να σταματήσουμε από… τώρα. Κυρίως έχουν να κάνουν με το styling και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα.

Λάθος 1ο: Οι περισσότερες γυναίκες όταν προσπαθούν να φτιάξουν τα μαλλιά τους και κυρίως να τα τιθασεύσουν χρησιμοποιούν προϊόντα styling. Αν δεν τα καταφέρουν απλώνουν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα τα μαλλιά τους στο τέλος να είναι μάλλον τραγικά.

Είναι καλύτερο λοιπόν, σύμφωνα με τον Collier, να τα μαζέψετε σε μια αλογοουρά ή να φορέσετε ένα καπέλο.

Λάθος 2ο: Αν θέλετε να υπάρχει στο νεσεσέρ σας το κατάλληλο προϊόν θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Μην επιλέγετε μια φόρμουλα απλά και μόνο επειδή σας αρέσει το άρωμα.

Λάθος 3ο: Απλώνετε με λάθος τρόπο τα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το dry shampoo το οποίο ψεκάζετε πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών. Ή χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη ποσότητα hairspray επειδή πιστεύετε πως είναι ο μοναδικός τρόπος να φιξάρετε το χτένισμα σας.

Λάθος 4ο: Προσοχή στη χρήση των συσκευών θερμότητας. Το σεσουάρ θα πρέπει να έχει φορά προς τα κάτω πάντα αφού μόνο έτσι κλείνουν τα λέπια της τρίχα ενώ ξεκινάτε πάντα με την πιο χαμηλή θερμοκρασία και προχωράτε προς την υψηλότερη.

faysbook.gr