Γράφει ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης.

Είναι βέβαιο πως δεύτερη, μετά τους άδικους χαμούς, επίδραση της πανδημίας είναι η ψυχολογική. Πράγματι, κλεισμένοι στα σπίτια ή εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα σπίτι-δουλειά-σπίτι και με την αίσθηση πως συνεχώς απειλείσαι, η ψυχολογική μας διάθεση βάλετε. Όσοι υποστηρίζουν πως με τη λήξη της καραντίνας ψυχολόγοι και ψυχίατροι  θα κάνουν «χρυσές» δουλειές, μάλλον έχουν δίκιο. Τούτων λεχθέντων και με γνώση ότι τα οικονομικά απόνερα της πανδημίας θα μας επηρεάζουν τουλάχιστον για τα επόμενα δυο – τρία χρόνια, καλό είναι, για την ψυχική μας ισορροπία να τονίζουμε και κάποιες θετικές ειδήσεις, θετικές υπό την έννοια ότι η ζωή συνεχίζεται, σαν κίνητρο για το ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η επόμενη μέρα.

Ένα μεγάλο νέο για την πολιτεία που αν και η μισή χτισμένη μέσα στο νερό έχει με αυτό κακή σχέση, πότε πνίγεται και πότε διψά, η επέκταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης του φράγματος των Ποταμών. Η εργολαβία περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών για την επέκταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς του νερού, από το φράγμα Ποταμών προς το Ρέθεμνος, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό το σύνολο του έργου του φράγματος, όπως αυτό αρχικά σχεδιάσθηκε για την άρδευση 24.000 στρεμμάτων του κάμπου του Ρεθέμνους. Δεν ανακοινώθηκε βέβαια κάτι για το ταχυδιυλιστήριο, ένα από τα σημαντικότερα έργα του δήμου μας, είμαι βέβαιος όμως ότι και για αυτό το θέμα θα έχουμε νέα σύντομα.

Νέα όμως, μετά από πολύ καιρό, είχαμε και για τα μεγάλα έργα που δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε Ηράκλειο και Ρέθεμνος. Όπως είπε στον TeamFM ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Μυλωνάκης, ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται κανονικά παρά τις δυσκολίες και τις απαραίτητες προσαρμογές εν μέσω πανδημίας. Ο αντιπρύτανης μάλιστα αποκάλυψε ότι  πρόσφατη ήταν και η συνάντηση με εκπροσώπους εταιριών, συνάντηση που έγινε για τα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ των φοιτητικών κατοικιών που σχεδιάζονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρέπει να τονίσουμε πως όσο αφορά στο Ρέθεμνος το έργο είναι διπλό, αφού εκτός των κατοικιών που τόσο έχουμε ανάγκη για να στεγάσουμε, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό, υπάρχει και το στοιχειωμένο θα λέγαμε έργο του Μεγάλου Αμφιθεάτρου.

Οι φοιτητικές κατοικίες θα δημιουργήσουν στου Γάλλου μια ζωντανή κυψέλη που θα συμβάλει τόσο στην επιβίωση, όσο και στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου για λόγους που έχουν συχνά αναφερθεί (άνοδος του επιπέδου των φοιτητών, αύξηση ενδιαφέροντος για εισροή νέου διδακτικού προσωπικού, ανταλλαγή φοιτητών, εξωστρέφεια). Το αμφιθέατρο με τη σειρά του θα αποτελέσει τον χειμερινό πολιτιστικό πυρήνα στην πάντα πρόθυμη και διψασμένη για ποιοτικές παραστάσεις πολιτεία μας. Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλοι δημιουργοί, λόγιοι, με «δύσκολο» ρεπερτόριο έχουν χαρακτηρίσει τους Ρεθεμνιώτες «άριστα εκπαιδευμένο κοινό». Δυο νέα, ανάσες δροσιάς στον καυτό χειμώνα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook