Ανακοίνωση Αγροτικών  Συλλόγων πρώην Δήμων Αρμένων, Βάμου και Κρυονερίδας.

Συναδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Συμμετέχουμε στον αγώνα εν όψει της απεργίας στις 26 Νοέμβρη που έχουν κηρύξει τα εργατικά σωματεία ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Λόγω των ειδικών συνθηκών προχωράμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26/11 στις 10πμ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, στον Δήμο Αποκορώνου, απαιτούμε την επίλυση ζητημάτων της αρμοδιότητας του και την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε:

Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο για ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας με όλες τις ειδικότητες.
Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους πχ (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών κλπ). Όταν την ίδια ώρα «μπουκώνονται» με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.
Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη και αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους
Μείωση της τιμής του νερού ύδρευσης και άρδευσης, τακτικός υγειονομικός έλεγχος στην ύδρευση, κατάλληλο νερό για τις καλλιέργειες και ιδιαίτερα στα αβοκάντο.
Ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών του ΕΠΑΛ Βρυσσών για 15μελή τμήματα και όχι 26μελή, εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τηλεκπαίδευση, λιγότερα παιδιά στα λεωφορεία, δωρεάν μαζικά τεστ σε περίπτωση κρούσματος, ενίσχυση της καθαριότητας με πρόσληψη επιπλέον εργαζόμενου, έγκαιρη και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, διεύρυνση των ειδικοτήτων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. ­

­ Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα τους. ­

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου.

Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. ­

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν  νέα μέτρα καταστολής, καθώς και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Αντιμετωπίζουν διαχρονικά με αυταρχισμό και καταστολή τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τώρα βρήκαν ως πρόσχημα την πανδημία. 

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι αυτό που τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες  για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Ξέρουμε πως μόνο με την οργάνωση και τους αγώνες μας είχαμε αποτελέσματα, αποσπάσαμε λύσεις, ικανοποιήθηκαν αιτήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook