Τα διάσημα pancakes σε μία διαφορετική εκδοχή

Υλικά

200γρ. Αλεύρι 
1 αβγό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καψουλάκι βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
¾ φλιζανιού γάλα
βούτυρο για το τηγάνι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε λίγο βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε μία κουτάλα από το μίγμα, σχηματίζοντας pancakes. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας το όταν κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια του, για να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρετε με μέλι, φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Πηγή: olivemagazine.gr