Πότε θα γίνει η φωτοδότηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη, ο Δήμος Χανίων θέλησε μέσω συνέντευξης τύπου να ενημερώσει τι προγραμματίζει να πράξει φέτος ώστε η πόλη αλλά και όλες οι δημοτικές ενότητες να παρουσιάσουν ένα “πρόσωπο” που τουλάχιστον θα θυμίζει Χριστούγεννα και θα εμπνέει τους δημότες.

Στη, με μορφή τηλεδιάσκεψης, συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Γιαννακάκης και Γιάννης Νικηφοράκης έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες στο πώς θα κινηθεί ο στολισμός φέτος, αφού αυτός θα αποτελέσει και το σημείο αναφοράς για φέτος, ελλείψει εκδηλώσεων και άλλων πρωτοβουλιών, λόγω κορωνοϊού.

Να τονιστεί καταρχάς ότι έως τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν στολιστεί όλα τα σημεία που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Χανίων, σε όλο το εύρος του, δηλαδή στην πόλη των Χανίων και στις δημοτικές ενότητες. Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου δε, θα πραγματοποιηθεί η φωτοδότηση του δέντρου στην  πλατεία της Αγορά, κάτω φυσικά από ειδικές συνθήκες λόγω covid και χωρίς την παρουσία κόσμου.

Όπως τόνισαν ο Δήμαρχος Χανίων αλλα΄και ο κ. Νικηφοράκης η κατασκευή, η τοποθέτηση και η αποξήλωση του στολισμού από όλα τα σημεία του Δήμου θα έχει κόστος περίπου στα περυσινά επίπεδα, ήτοι 60-65 χιλιάδες ευρώ, ενώ μαζί με χορηγίες το “μπάτζετ” θα φτάσει τις 100 χιλιάδες.

Στόχος ήταν η αγορά στολιδιών που θα επαναχρησιμοποιηθούν και τα επόμενα έτη, ενώ την κατασκευή τους ανέλαβαν επαγγελματίες από τα Χανιά, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Χανίων.

Το φετινό σύνθημα για τα Χριστούγεννα είναι το “Made in Chania” ενώ ένα στοιχείο που θα χαρακτηρίσει και φέτος την πόλη θα είναι η μουσική που θα παίζει στους δρόμους, με playlist που θα αναλάβουν επαγγελματίες Djs, ώστε να αποφευχθούν, ενδεχομένως, παραφωνίες (όπως πέρυσι) με μουσική που έπαιζε και ήταν “άσχετη” με το εορταστικό κλίμα.

Στόχος και φέτος, όπως τόνισε ο κ. Νικηφοράκης, να υπάρχει φωτισμός και εορταστικό κλίμα σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ επεσήμανε ότι επιδιώθηκε να πέσει για φέτος το κόστος του στολισμού, τηρουμένων των αναλογιών.

Ακολουθούν διαφάνειες που αφορούν τον στολισμό Χριστουγέννων που μας έστειλε ο Δήμος Χανίων:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook